EUR: 323,10 Ft
CHF: 286,87 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Belföld

Veronai tragédia: nem fizet a busztársaság

A fájdalom nem szűnik, a költségek nőnek, felelős még nincs, és bocsánatot sem kért senki. A veronai buszbaleset áldozatai hiába várnak támogatást a busztársaságtól. A családok anyagi terhei milliókra rúgnak, de egyedül kell viselniük azokat.

Többszöri olaszországi utazás és orvosi beavatkozás költségei is terhelik a túlélők és áldozatok családjait 2017 januárja óta. Van olyan szülő, aki érintetlenül hagyta elhunyt gyermeke szobáját, de akad olyan is, aki elköltözött régi otthonából, hogy új életet kezdjen, és enyhítsen fájdalmain. A legtöbben már két alkalommal kiutaztak Olaszországba, és szinte mindenki pszichológus segítségével próbálja feldolgozni a feldolgozhatatlant. A szülők költségei milliókra rúgnak, ennek ellenére a busztársaság, amely a nemrégiben nyilvánosságra hozott műszaki szakvélemény szerint felelős lehet a 17 életet követelő tragédiáért, semmit nem vállalt át terheikből.


MTI Fotó: Kallos Bea

– Összekovácsolt bennünket a tragédia, egy nagy család lettünk, legalábbis én így érzem. Van azonban néhány szülő, akik mélyebb barátságot kötöttek, ilyenek vagyunk mi is – mondta a Lokálnak az egyik összetört szülő, aki, mint megtudtuk, megkereste a busztársaságot kérésükkel.

– A veszteségeinket pénzben nem lehet mérni, de úgy gondoltuk, hogy talán enyhítene a terheinken, ha valamilyen  kárenyhítést kapnánk a busztársaságtól. Őszintén szólva meg sem lepődtünk azon, hogy egyetlen forintot sem láttunk tőlük. Az ügyvédek már az elején megmondták, hogy csak kártérítési perrel juthatunk pénzhez, de mi azt gondoltuk, hogy talán a busztársaság úgy érzi majd, egy ilyen helyzetben segítenie kell rajtunk. Tévedtünk – nyilatkozta a szülő, aki azok közé tartozik, akik ez idáig még nem álltak ki a nyilvánosság elé fájdalmukkal.


A veronai buszbalesettel kapcsolatban két eljárás is folyamatban van, az egyik Olaszországban, ott hamarosan a bíróság elé kerül a 17 fiatal halálát okozó buszbaleset büntetőügye. Magyarországon pedig még nem zárult le a rendőrségi nyomozás.

A témával kapcsolatban telefonon és írásban is megkerestük az érintett busztársaságot, de nem kaptunk választ a kérdéseinkre.

Mint ismert, 2017. január 20-án a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói és tanárai szenvedtek balesetet Verona közelében, egy iskolai kirándulás után hazafelé tartva. A tragédiában 17-en haltak meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Balliberális párttá vált a Jobbik

  Balliberális párttá vált a Jobbik

  Páros lábbal szállt bele Gyöngyösi Mártonba, volt pártja elnök-helyettesébe és az őt védő Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterbe Volner János, a Jobbikból a Mi Hazánk Mozgalomba igazolt képviselő.

 • 23-24 százalékkal bővült az építőipar 2018-ban

  23-24 százalékkal bővült az építőipar 2018-ban

  Vélhetően 23-24 százalékkal bővült az építőipar teljesítménye 2018-ban az előző év azonos időszakához képest – kommentálták piaci elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által az építőipar novemberi teljesítményéről kedden kiadott jelentést.

 • Felfüggesztett börtönre ítélték a védett lepkékre vadászó cseheket

  Felfüggesztett börtönre ítélték a védett lepkékre vadászó cseheket

  Természetkárosítás miatt jogerősen egy év két hónap, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Berettyóújfalui Járásbíróság kedden azt a négy cseh állampolgárt, aki 2017 szeptemberében fokozottan védett szikibagolylepkékre vadászott a biharsági tájvédelmi körzetben – közölte a Debreceni Törvényszék szóvivője az MTI-vel.