2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb Hódmezővásárhely

Vezető nélkül maradt a Kapcsolat Központ

Mindszent, Székkutas és Mártély polgármesterei és képviselő-testülete elfogadta Bálint Gabriella megbízatásának meghosszabbítását a Kapcsolat Központ élén, Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere azonban nem.

A június 22-i közgyűlés témája volt a Kapcsolat Központ vezetőségének kérdése. Dr. Márki-Zay Péter kifejtette, hogy nem támogatja Bálint Gabriellát abban, hogy a kistérséget (azaz Hódmezővásárhely mellett Mártélyt, Mindszentet és Székkutast) ellátó szociális intézményegység vezetője maradjon. A polgármester szakmailag nem talált kivetnivalót Bálint Gabriella munkájában, de eljutottak hozzá olyan hírek, hogy több kollégáját megfélemlítette. Ezeket a képviselő az említett közgyűlésen úgy reagálta le, hogy ő nem tud ilyen esetről, esetekről.


Bálint Gabriella nyolc éven keresztül töltötte be a vezetői pozíciót az intézményben

Ezután ült össze a a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás működését irányító csoport, hogy a Kapcsolat Központ főigazgatói posztjára pályázó Bálint Gabriella személyéről döntést hozzanak. Bálint Gabriella nyolc éven keresztül töltötte be a vezetői pozíciót az intézményben.

Márki-Zay Péter: Másodlagos, hogy Bálint Gabriella milyen jó szakember

Zsótér Károly, Mindszent polgármestere, Szél István, Székkutas polgármestere és Borsos József, Mártély polgármestere a képviselő-testületeik összesen további 20 tagja nevében támogatta, hogy továbbra is Bálint Gabriella irányítsa a négy településen szociális hálót működtető Kapcsolat Központot. Márki-Zay Péter nem. A polgármester a Rádió 7 műsorában úgy fogalmazott, számára másodlagos az, milyen jó szakember Bálint Gabriella. Ha szakmailag minden rendben is van, az még nem tesz alkalmassá valakit a vezetésre.

Ennek értelmében június 30-ával nincs vezetője a Kapcsolat Központnak. A feladatot átmenetileg egy pénzügyi területen dolgozó személynek, a gazdasági igazgatónak kell ellátnia.

Kapcsolódó Cikkek