EUR: 332,90 Ft
CHF: 302,74 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Egyéb Ózd

Vidám kalamajka az utcaszínházi napokon

Június utolsó hétvégéjén huszonegyedik alkalommal népesült be Ózdon az Ifjúsági Park a Bárka Színpad és Műhely Kulturális Egyesület Utcaszínházi Zenei Napok című rendezvényén. Napközben több száz látogatója volt az utcaszínházi előadásoknak és a családi játszóházi programoknak, de az esti órákban is hasonló létszámmal látogatták a fiatalok a zenei eseményeket.

Mindkét napon igényes és színvonalas színházi, zenei és szabadidős előadásokon vehettek részt a családok, fiatalok és idősek. Volt táncház, játszóházi kézműves-foglalkozás, népi játékok megismerése, és a helyi vonzáskörzetből is bemutatkoztak csoportok. A zenei előadók az ország különböző helyéről érkeztek: a gólyalábasok Debrecenből, a Kalamajka Bábszínház Miskolcról, a Kalimpa Színház Zalaegerszegről, az Aranyszamár Bábszínház pedig Budapestről. Az előadások között volt klasszikus vásári bábszínházi, tárgybábszínházi és asztali bábszínházi is. Az esti zenei előadók a popot, a rockot, az alternatív és a népzenét képviselték.


Fotó: Lokál
Vitéz László kalandjai most is lekötötték a nézők figyelmét

– A huszonegy év alatt sok előadó lépett fel a rendezvényeinken, akik mára országosan ismert színházi vagy zenei előadók lettek. Közben generációk nőttek fel, akik egykor gyermekként, ma pedig már a családostól tekintették meg a színházi előadásokat – mondta Tompa Zoltán, a Bárka Színpad vezetője.

Fotó: lokál
 Nem volt hiány a kreatív, ügyességi játékokból

Idén sem volt könnyű a kétnapos rendezvényt finanszírozni, de a Bárka Színpad nonprofit közhasznú civil szervezetnek most is voltak támogatói magánemberek, néhány ózdi városi képviselő és helyi cégek vezetőinek személyében. Az elnyert Széchenyi 2020 Befektetés a jövőbe pályázat és maga a Bárka Színpad is fontos támogatója volt az ezúttal is sikeresen lebonyolított utcaszínházi napoknak.


Fotó: Lokál
 Bábszínház hátulnézetből

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Darth Vader beveszi a Bálnát

  Darth Vader beveszi a Bálnát

  Idén decemberben mutatják be a mozikban a Csillagok Háborúja kilencedik epizódját, amely a Skywalker kora címet kapta. Az ikonikus űreposz budapesti rajongói pedig most nem akárhogy készülhetnek a premierre, hiszen szeptember 15-től a Bálnába költözik a Csillagok háborúja – The Fans Strike Back kiállítás.