EUR: 323,04 Ft
CHF: 286,90 Ft
2018. szeptember 18., kedd
Diána

Egyéb Ózd

Vidám kalamajka az utcaszínházi napokon

Június utolsó hétvégéjén huszonegyedik alkalommal népesült be Ózdon az Ifjúsági Park a Bárka Színpad és Műhely Kulturális Egyesület Utcaszínházi Zenei Napok című rendezvényén. Napközben több száz látogatója volt az utcaszínházi előadásoknak és a családi játszóházi programoknak, de az esti órákban is hasonló létszámmal látogatták a fiatalok a zenei eseményeket.

Mindkét napon igényes és színvonalas színházi, zenei és szabadidős előadásokon vehettek részt a családok, fiatalok és idősek. Volt táncház, játszóházi kézműves-foglalkozás, népi játékok megismerése, és a helyi vonzáskörzetből is bemutatkoztak csoportok. A zenei előadók az ország különböző helyéről érkeztek: a gólyalábasok Debrecenből, a Kalamajka Bábszínház Miskolcról, a Kalimpa Színház Zalaegerszegről, az Aranyszamár Bábszínház pedig Budapestről. Az előadások között volt klasszikus vásári bábszínházi, tárgybábszínházi és asztali bábszínházi is. Az esti zenei előadók a popot, a rockot, az alternatív és a népzenét képviselték.


Fotó: Lokál
Vitéz László kalandjai most is lekötötték a nézők figyelmét

– A huszonegy év alatt sok előadó lépett fel a rendezvényeinken, akik mára országosan ismert színházi vagy zenei előadók lettek. Közben generációk nőttek fel, akik egykor gyermekként, ma pedig már a családostól tekintették meg a színházi előadásokat – mondta Tompa Zoltán, a Bárka Színpad vezetője.

Fotó: lokál
 Nem volt hiány a kreatív, ügyességi játékokból

Idén sem volt könnyű a kétnapos rendezvényt finanszírozni, de a Bárka Színpad nonprofit közhasznú civil szervezetnek most is voltak támogatói magánemberek, néhány ózdi városi képviselő és helyi cégek vezetőinek személyében. Az elnyert Széchenyi 2020 Befektetés a jövőbe pályázat és maga a Bárka Színpad is fontos támogatója volt az ezúttal is sikeresen lebonyolított utcaszínházi napoknak.


Fotó: Lokál
 Bábszínház hátulnézetből

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.