EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Eger

Világhírű kápolnai prímás húzza a vacsoravendégeknek

Második évébe lépett az immár országos hatáskörű Muzsikáló Magyarország kormányzati program, amelyben pályázat alapján éttermek, szállodák kaptak segítséget ahhoz, hogy vendégeiket esténként minőségi cigányzene fogadja. Eger legpatinánsabb szállodájában, a Hotel Eger & Parkban egy világhírű fiatal magyar prímás, a kápolnai származású Báder Ernő és cigányzenekara biztosít esténként különleges zenei élményt a turisták vacsorájához. A zenekar tagjai: Báder Ernő prímás, Balázs Richárd prímás, Balázs Lénárt és Burai Ádám brácsások, Báder Aladár nagybőgős és Bánrévi Pál cimbalmos.

Heves megyében és Egerben közismert a generációkra visszatekintő Báder család zenei kvalitása. Ernő és csapata rengeteg felkérést kap külföldről is, de – mint a Lokálnak elmondta – rendkívül hasznosnak és szimpatikusnak tartja a Muzsikáló Magyarország kormányzati programot, amely a minőségi cigányzenét és ezen keresztül a fiatal roma muzsikusok képzését kívánja fejleszteni.


Báder Ernő és zenész barátai egyébként több mint egy évtizede meghatározó szereplői Eger minőségi zenei életének. Gonda László zongorista előadóművésszel alapítói az Egri Zenészek Egyesületének, amely idén tízesztendős. A Báder–Gonda páros a legmagasabb zenei minőségvédjegyévé vált, számos ismert magyar előadóval is együtt dolgoznak, például Szulák Andrea énekesnővel, Nyári Károllyal és lányaival, valamint Mujahid Zolival számos nagy sikerű estet szerveztek. Ernő szülőfaluja, Kápolna kisebbségi önkormányzatának vezetőjeként egyfajta példaképe is közösségének, aktívan részt vesz a felzárkóztatási programok szervezésében, tervei között szerepel egy helyi közösségi rádió indítása, és ismert művészként a társadalmi felelősségvállalás jegyében gyakran segíti a faluban működő állatvédő egyesületet és állatterápiás központot, valamint a Macskaárvaház Alapítványt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.