EUR: 322,06 Ft
CHF: 285,23 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Eger

Világhírű kápolnai prímás húzza a vacsoravendégeknek

Második évébe lépett az immár országos hatáskörű Muzsikáló Magyarország kormányzati program, amelyben pályázat alapján éttermek, szállodák kaptak segítséget ahhoz, hogy vendégeiket esténként minőségi cigányzene fogadja. Eger legpatinánsabb szállodájában, a Hotel Eger & Parkban egy világhírű fiatal magyar prímás, a kápolnai származású Báder Ernő és cigányzenekara biztosít esténként különleges zenei élményt a turisták vacsorájához. A zenekar tagjai: Báder Ernő prímás, Balázs Richárd prímás, Balázs Lénárt és Burai Ádám brácsások, Báder Aladár nagybőgős és Bánrévi Pál cimbalmos.

Heves megyében és Egerben közismert a generációkra visszatekintő Báder család zenei kvalitása. Ernő és csapata rengeteg felkérést kap külföldről is, de – mint a Lokálnak elmondta – rendkívül hasznosnak és szimpatikusnak tartja a Muzsikáló Magyarország kormányzati programot, amely a minőségi cigányzenét és ezen keresztül a fiatal roma muzsikusok képzését kívánja fejleszteni.


Báder Ernő és zenész barátai egyébként több mint egy évtizede meghatározó szereplői Eger minőségi zenei életének. Gonda László zongorista előadóművésszel alapítói az Egri Zenészek Egyesületének, amely idén tízesztendős. A Báder–Gonda páros a legmagasabb zenei minőségvédjegyévé vált, számos ismert magyar előadóval is együtt dolgoznak, például Szulák Andrea énekesnővel, Nyári Károllyal és lányaival, valamint Mujahid Zolival számos nagy sikerű estet szerveztek. Ernő szülőfaluja, Kápolna kisebbségi önkormányzatának vezetőjeként egyfajta példaképe is közösségének, aktívan részt vesz a felzárkóztatási programok szervezésében, tervei között szerepel egy helyi közösségi rádió indítása, és ismert művészként a társadalmi felelősségvállalás jegyében gyakran segíti a faluban működő állatvédő egyesületet és állatterápiás központot, valamint a Macskaárvaház Alapítványt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.