EUR: 316,13 Ft
CHF: 281,64 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Sport

Villa: Guardiola minden idők egyik legjobbja

David Villa dicsérő szavakkal illette egykori edzőjét, Pep Guardiolát. A spanyol világbajnok csatár szerint Guardiola nem csak a megnyert trófeái miatt legenda, hanem azért is, amit a futballszakmában tett.

Nem akármilyen dicséretet kapott Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere. Egykori játékosa, David Villa szerint a katalán mester megreformálta a futballszakmában mindenhol ahol lehetőséget kapott. Villa és Guardiola jól ismerik egymást, hiszen együtt dolgoztak a Barcelonában, sőt 2011-ben együtt nyerték meg a Bajnokok Ligáját is, miután 3-1-re legyőzték a Manchester United csapatát a döntőben. A 36 éves Villa most a Manchester City testvérklubjában, a New York City FC-ben szerepel az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS).


– Pep minden idők egyik legjobb edzője és nem csak az elért sikerei miatt. Amikor legendás edzőkről beszélünk hajlamosak vagyunk aszerint megítélni munkásságukat, hogy mennyi trófeát nyertek, azonban Pep sokkal többet tett le az asztalra a sikereken kívül. Megváltoztatta a labdarúgás Spanyolországban, Németországban és most Manchesterben is. Nem kérdés, hogy ő az egyik legjobb, akivel együtt lehet dolgozni – fogalmazott Villa.

/Fotó: Profimedia, Alamy

 

Elmondása szerint csak idő kérdése és a katalán szakember ismét Bajnokok Ligája győzelmet ünnepelhet. Emlékezetes, hogy a tavalyi szezonban a City a negyeddöntőben búcsúzott a legrangosabb európai kupasorozattól, miután a Liverpool jobbnak bizonyult.


– Tudom, hogy Manchesterben a BL-re koncentrálnak, azonban abban a sorozatban nagyon nehéz sikeresnek lenni. Ha van valaki, aki képes a Cityvel megnyerni a BL-t akkor az Guardiola. Talán már a következő szezonban sikerülhet neki. Erős csapata van és ismerik Pep stílusát. A Pep-stílus a Barcában alakult ki. Talán könnyebb volt ott, hiszen rengeteg jó játékos került ki az akadémiáról, de biztos vagyok benne, hogy Angliában is jönni fognak az európai sikerek – vélekedett a spanyol világbajnok futballista.

Villa azt is megosztotta, hogy néhány éve majdnem a Citybe igazolt, hogy Guardiola irányítása alatt játsszon, azonban elmondása szerint az akkori körülmények nem voltak megfelelőek, így elmaradt a nagy találkozás.

/Fotó: EPA/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY.

Kapcsolódó Cikkek