EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb Zalaegerszeg

VIP-szobákkal és modern betegágyakkal fejlődött a kórház

Új betegágyakat kapott és többletszolgáltatást nyújtó kórtermeket alakítottak ki a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban. Előbbit az Állami Egészségügyi Ellátó Központ pályázatából, utóbbit önerőből finanszírozták.

Összesen 29 fekvőhellyel gyarapodott az intézet, ebből nyolc a szívsebészeti, kettő pedig az általános intenzív osztálynak jutott, a többit a sebészeti jellegű osztályok között osztották szét. Valamennyire jellemző, hogy kényelmes, könnyen kezelhető, elektronikusan állítható, betegbiztonságos, fotelfunkciós, mobilrács- és infúziós rendszerrel, valamint speciális  prevenciós matraccal ellátott, pneumatikus rendszerében érzékeli az ágyban fekvő beteg helyzetét, így  megelőzhetők az esetleges felfekvések is.


Nagyon sokat segít, hogy a fekvőhelyeken elég egy gombnyomás, ami által vízszintbe helyezhető, ezzel a funkcióval például az intenzíven az újraélesztés esetében időt lehet nyerni, ami nagyon fontos az orvosok számára. A magasabb színvonalat biztosító VIP- szoba az ortopédiai osztályon próbaüzemmódban  működik. Dr. Halász Gabriella kórházigazgató véleménye szerint van fizetőképes kereslet arra, hogy a minőségi egészségügyi szolgáltatásokon felül egy páciens komfortosabb, kényelmesebb elhelyezést kapjon.

A VIP szobák nyugodt körülményeket biztosítanak a gyógyuláshoz

Az urológiai osztályon kettő, az ortopédiai osztályon egy VIP-szobát alakítottak ki, korszerű fürdőszobával, klímával, tv-vel, hűtővel ellátva. Az egészségügyi intézményben további fejlesztések várhatók, a közeljövőben 55 darab jó minőségű ágyat kapnak, hiszen nem mindegy, hogy a fekvőhely milyen kialakítású, amikor sokan egész nap feküdni kényszerülnek a lábadozás alatt.

A VIP szobához külön mellékhelyiség is tartozik Fotó: Antal Lívia

Kényelmesebb, emelt fokozatú betegágyak vannak a kórtermekben Fotó: Antal Lívia

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.