2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb Dunaújváros

Zenés-sörözős „dzsembori” a Duna-parton

Negyvenegyedik alkalommal szervezték meg a Vasasnapot. Az ISD Dunaferr Dunai Vasmű által szervezett eseménynek ezúttal az igazgatóság előtti tér adott otthont. A zenei fellépők mellett gyárlátogatás és nosztalgiavonat várta az érdeklődőket.

A Vasasnapnak nagy hagyományai vannak Dunaújvárosban: a korábbi évtizedekben, a vasmű „hőskorában” általában az év egyik legjobban várt eseménye volt a Duna-parton szervezett sátras-zenés-sörözős „dzsembori”, amely amolyan vállalati karácsonyként szerepelt a gyár dolgozóinak naptárában. Ebben az évben a Vasmű tér adott otthont a rendezvénynek, amelynek fénye azonban cseppet sem csorbult: ezúttal mintegy tízezer látogatót vonzott az esemény, amelyet már negyvenegyedik alkalommal szerveztek meg. A szórakozás mellett természetesen a vasmű hagyományainak ápolása is célja volt a Vasasnapnak, amelyen a vállalat vezérigazgatója, Evgeny Tankhilevich mondott beszédet.


Tízezren látogattak ki a Vasasnapra

Mint kifejtette, a több mint hat évtizedes múltra visszatekintő gyár a kezdeti csaknem félmillió tonna acél gyártása után tavaly már közel 1,7 millió tonna acélt állított elő. A rendezvény természetesen elsősorban a kikapcsolódásról szólt: ennek jegyében a dolgozók Budapestről MÁV Nosztalgia Gőzösön utazhattak egészen a vasműig, ahol akár egy Tesla S P90D kényelmét is kipróbálhatták. A rendezvényen emellett természetesen a zenei műsorok sem maradtak el, de egyebek mellett a Dunaújvárosi Egyetem is képviselte magát: a többi között 3D-s nyomtató és felvételire való felkészítő program várta a látogatókat.

Kapcsolódó Cikkek