EUR: 334,12 Ft
CHF: 303,85 Ft
2019. november 22., péntek
Cecília

Belföld

200 milliót hiteleztek Gyurcsányék Czeglédynek

Tizenötmillió forintra bírságolta és feljelentette a rendőrségnél a Magyar Nemzeti Bank Gyurcsány Ferenc DK-elnök cégét, az Altus Portfólió Kft.-t engedély nélküli pénzkölcsönnyújtási tevékenység miatt. Mint kiderült, Gyurcsányék három részletben összesen 200 millióval segítették ki a költségvetési csalás gyanújával előzetesben ülő Czeglédy Csaba cégét.

A társaság a vizsgált kétéves időszakban közel 400 millió forint értékben adott pénzkölcsönt jogosulatlanul különböző magán- és jogi személyeknek, köztük a csalással gyanúsított Czeglédy Csabának, azaz Gyurcsány ügyvédjének. Az MNB az ügyben büntetőfeljelentést tesz – írta meg az Origo.


Lapunk korábban írt arról, hogy Czeglédy Csaba ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és gazdasági csalás bűntette miatt folyik eljárás. A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely munkaerő-közvetítéssel foglalkozott. A gyanú szerint a bűnszervezet 6,294 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy a céghálóban részt vevő iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem vallották be, vagy ha be is vallották, azt nem fizették meg.

Az Altus Portfólió három alkalommal összesen mintegy 200 millió forint kölcsönt nyújtott a költségvetési csalással gyanúsított volt szocialista képviselőnek, Czeglédy Csabának. Megállapították továbbá, hogy a társaság a kamatkikötés mellett folytatott pénzkölcsönnyújtási tevékenységét üzletszerűen, rendszeresen, nyereség-, illetve vagyonszerzési céllal, előre egyedileg meg nem határozott ügyletek megkötésére irányulóan végezte.


Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek