2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Zalaegerszeg

45 új parkolóhellyel bővül a Hegyalja úti társasházsor

Új parkolókat alakítanak ki, 100 méter hosszon aszfaltoznak, térköveznek a Hegyalja utca 59–65. számú tömbbelsőben – a korszerűsítés a másfél milliárdos infrastrukturális fejlesztés részeként valósul meg. Eközben a város több pontján zajlanak hasonló jellegű munkálatok. Valamennyi településrészen parkolók épülnek, utak és járdák újulnak meg. A Hegyalja úti kavicsos parkoló felújítása 28,7 millió forintos beruházást jelent, emellett tűzcsapot építenek ki a helyszínen, valamint a szennyvízvezeték cseréje is önkormányzati támogatással valósult meg, így ha mindent összeadunk, ez körülbelül 70 millió forintos beruházást jelent – mondta el Balaicz Zoltán polgármester a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. A társasházi tömblakások az 1970-es évek végén épültek, az eredeti várakozóhelyek nem voltak elegendőek, így a lakók két évvel ezelőtt a helyi képviselő, Orosz Ferencné segítségét kérték, és most 45 új parkolóhelyet alakítanak ki. A beruházások az ütemterveknek megfelelően haladnak, a 29 helyszínen történő felújításokkal várhatóan jövő tavasszal készülnek el.

 

Ütemterv szerint halad a beruházás

Még ha zajos is és porkavaró a parkoló felújítás, a lakók örülnek a változásnak

Folynak a munkálatok

Egyre többen használnak autót, szükség van újabb helyekre

Bővülnek a parkolóhelyek

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.