EUR: 322,06 Ft
CHF: 285,23 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Zalaegerszeg

45 új parkolóhellyel bővül a Hegyalja úti társasházsor

Új parkolókat alakítanak ki, 100 méter hosszon aszfaltoznak, térköveznek a Hegyalja utca 59–65. számú tömbbelsőben – a korszerűsítés a másfél milliárdos infrastrukturális fejlesztés részeként valósul meg. Eközben a város több pontján zajlanak hasonló jellegű munkálatok. Valamennyi településrészen parkolók épülnek, utak és járdák újulnak meg. A Hegyalja úti kavicsos parkoló felújítása 28,7 millió forintos beruházást jelent, emellett tűzcsapot építenek ki a helyszínen, valamint a szennyvízvezeték cseréje is önkormányzati támogatással valósult meg, így ha mindent összeadunk, ez körülbelül 70 millió forintos beruházást jelent – mondta el Balaicz Zoltán polgármester a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. A társasházi tömblakások az 1970-es évek végén épültek, az eredeti várakozóhelyek nem voltak elegendőek, így a lakók két évvel ezelőtt a helyi képviselő, Orosz Ferencné segítségét kérték, és most 45 új parkolóhelyet alakítanak ki. A beruházások az ütemterveknek megfelelően haladnak, a 29 helyszínen történő felújításokkal várhatóan jövő tavasszal készülnek el.

 

Ütemterv szerint halad a beruházás

Még ha zajos is és porkavaró a parkoló felújítás, a lakók örülnek a változásnak

Folynak a munkálatok

Egyre többen használnak autót, szükség van újabb helyekre

Bővülnek a parkolóhelyek

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.