EUR: 331,08 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Egyéb Zalaegerszeg

45 új parkolóhellyel bővül a Hegyalja úti társasházsor

Új parkolókat alakítanak ki, 100 méter hosszon aszfaltoznak, térköveznek a Hegyalja utca 59–65. számú tömbbelsőben – a korszerűsítés a másfél milliárdos infrastrukturális fejlesztés részeként valósul meg. Eközben a város több pontján zajlanak hasonló jellegű munkálatok. Valamennyi településrészen parkolók épülnek, utak és járdák újulnak meg. A Hegyalja úti kavicsos parkoló felújítása 28,7 millió forintos beruházást jelent, emellett tűzcsapot építenek ki a helyszínen, valamint a szennyvízvezeték cseréje is önkormányzati támogatással valósult meg, így ha mindent összeadunk, ez körülbelül 70 millió forintos beruházást jelent – mondta el Balaicz Zoltán polgármester a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. A társasházi tömblakások az 1970-es évek végén épültek, az eredeti várakozóhelyek nem voltak elegendőek, így a lakók két évvel ezelőtt a helyi képviselő, Orosz Ferencné segítségét kérték, és most 45 új parkolóhelyet alakítanak ki. A beruházások az ütemterveknek megfelelően haladnak, a 29 helyszínen történő felújításokkal várhatóan jövő tavasszal készülnek el.

 

Ütemterv szerint halad a beruházás

Még ha zajos is és porkavaró a parkoló felújítás, a lakók örülnek a változásnak

Folynak a munkálatok

Egyre többen használnak autót, szükség van újabb helyekre

Bővülnek a parkolóhelyek

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.