EUR: 317,85 Ft
CHF: 279,75 Ft
2019. február 18., hétfő
Bernadett

Életmód

5 tipp, hogyan tegyük stresszmentessé az iskolakezdést

Bizonyára minden szülő emlékszik, milyen érzés volt szeptember elején újra visszaülni az iskolapadba: a hosszú, gondtalan nyári hónapok után gyakran még a legfiatalabb korosztálynak is jelentős stresszforrás az iskolakezdés. Nézzük, szülőként hogyan könnyíthetjük meg az átállást!

Legyen akármilyen ideális az iskolai közösség, a nyári szünetet követő időszak minden diák számára megterhelő: a felhőtlen szórakozás után azonnal vissza kell szokniuk a szabályok, kötöttségek és házi feladatok világába. Szülőként sokat tehetünk azért, hogy ez könnyebb legyen – emlékezzünk vissza az iskolakezdés nehézségeire, és tegyünk róla, hogy pozitív élmények is érjék gyermekeinket szeptember első napjaiban!


Portrait of stressed girl with books at table in school library, Image: 309034669, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Wavebreak

Maradjunk pozitívak!

Ha csemeténk látja rajtunk, hogy mi is kedvetlenül fogadjuk ezt az időszakot, a borongós hangulat hamar ragadóssá válhat – igyekezzünk a mindennapi stressz ellenére pozitívak maradni, és mutassunk példát azzal, hogy jókedvűen várjuk az őszt! Gondoskodjunk arról, hogy megmaradjanak a szokásos nyári “szertartásaink”: ha eddig közös reggelivel indítottuk a napot, ezentúl is szánjunk időt rá!


Játékos feladatok

Az iskolakezdés egyik legizgalmasabb része az új tankönyvek felfedezése: lapozgassuk át együtt az új könyveket és munkafüzeteket, és néhány színes Post-it® cetlivel vagy jelölőcímkével válasszuk ki a legizgalmasabb feladatokat, amiket a tanév során együtt várhatunk – így rögtön érdekesebbnek tűnnek majd az év közbeni kihívások!

A szórakozás nem ér véget a szünidővel!

Nyáron természetes, hogy a szülők is kiveszik a részüket a szórakozásból: kiruccanás a Balatonra, egy gyors csobbanás a strandon, vagy épp közös lángosozás a piacon – nem csoda, hogy mindenki ezt az időszakot várta! Használjuk ki az ősz első heteit arra, hogy élményeket csempészünk a szabadidőnkbe: fedezzünk fel egy új strandot a gyerekekkel, vagy építsünk kuckót a kertbe – a lényeg, hogy a szabadidő ne csak a leckeírásról szóljon!

Kreatív kamaszok

A szeptember nem csak az általános iskolások számára kihívás: adjunk szabad kezet kamasz gyerekünknek a füzetek és írószerek kiválasztásában, hogy szórakoztatóan induljon a tanév: a 3M™ Scotch® Expressions Washi szalagokkal bármilyen formát vagy mintát megálmodhatnak maguknak. Ne feledkezzünk meg az érettségiző fiatalokról sem: pár csomag Post-it® jelölőcímkével és egy 3M™ Scotch® ragasztószalag-adagolóval új lendületet kapnak a tételekhez!

Készítsünk őszi “bakancslistát”!

Bár a nyár telis-tele volt élményekkel, fontos, hogy a borongósabb időjárás beköszöntével se feledkezzünk meg a programokról: írjunk közösen listát azokról a tevékenységekről, melyekre mindenképp szeretnénk időt szakítani! Gesztenyeszedés, sütisütés, egy szuper színházi előadás, vagy éppen tökfaragás – az ősz rengeteg emlékezetes pillanatot tartogat!

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Bemutatjuk a Vitarák legkisebb királyfiját

  Bemutatjuk a Vitarák legkisebb királyfiját

  Bátran kijelenthetjük, hogy kifejezetten jól sikerült a Suzuki Vitara újragondolása. A tavaly 30. születésnapját ünneplő széria felújított változata még szinte tininek számít, hiszen hazánkban 2015-ben gördült le a szerelősorról az első frissített vonalvezetésű modell, amelyen a megjelenés mellett több újítás is dicséri a tervezők keze munkáját.

 • Urmai Gabriella: Jelena lányai

  Urmai Gabriella: Jelena lányai

  Az élettolvaj visszatért! Urmai Gabriella hősei ezúttal is hús-vér emberek, történeteiket egy izgalmas, vérfagyasztóan szép és misztikus nyomozás során tárja elénk az író, miközben lerántja a leplet a 12 holttest titkáról.

 • Mit együnk tél végén?

  Mit együnk tél végén?

  Amikor szezonálisan étkezünk, étrendünk összhangban van az évszakokkal, de persze ez nem azt jelenti, hogy csak itthon termesztett élelmiszereket együnk.