2019. augusztus 23., péntek
Bence

Külföld

68 év után ölelhette át újra fiát – Videó!

Néhány tucat családnak engedélyezte Észak-Korea vezetése, hogy hosszú évtizedek után újra láthassák azokat a rokonaikat, akik korábban a déli szomszédnál rekedtek. Volt olyan is a szerencsések között, aki több mint 50 évet várt a nagy pillanatra.

Ezek közé tartozik a 92 éves Lee Keum Seom, aki könnyes szemmel ölelhette magához fiát, a most 71 éves Sang Cholt. Az idős néni négyéves korában, 68 évvel ezelőtt látta utoljára gyermekét, mielőtt a két Korea kettészakadt, ugyanis fia az észak-koreai diktatúrában ragadt. A ritka eseményre több mint 50 ezer család jelentkezett, ám közülük csal 89-et választottak ki.

Kapcsolódó Cikkek

 • Identitásvesztéssel jár a baloldali pártok “összeborulása”

  Identitásvesztéssel jár a baloldali pártok “összeborulása”

  Identitásvesztéssel jár az eddigi kormánypárt, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és az ellenzéki balközép Demokrata Párt (PD) új kormánytöbbség létrehozását célzó “összeborulása” – mondta Szomráky Béla Olaszország-szakértő pénteken az M1 aktuális csatornán.

 • A Nap képe: ArcMás

  A Nap képe: ArcMás

  Gigantikus képek díszítik Moszkva nyugati elővárosában a panellakások falait, ahol graffitiművészek festményei kápráztatják el az embereket.

 • Baktérium pusztítja az elsüllyedt Titanicot

  Baktérium pusztítja az elsüllyedt Titanicot

  Jelentősen romlott az 1912 óta az Atlanti-óceán mélyén nyugvó Titanic állapota. Az első útján egy jéghegynek ütközött és elsüllyedt luxushajó maradványait 14 év után először kereste fel augusztus elején egy expedíció, amely nagyfelbontású képeket készített a roncsról.