EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Extra

81 évesen visszavonul Robert Redford

Egy korszak lezárult, visszavonul ugyanis a filmtörténet egyik legtehetségesebb, legsármosabb színésze, Robert Redford.

Az Oscar-díjas Robert Redford visszavonul a színészkedéstől, a közönség az idén ősszel az észak-amerikai mozikba kerülő The Old Man & The Gun című, igaz történeten alapuló filmben láthatja utoljára a mozivásznon a 81 éves színészt.
„Soha ne mondd, hogy soha, ám én most eljutottam oda, hogy számomra itt véget ér a színjátszás, és nyugdíjba vonulok, mert 21 éves korom óta csinálom. Úgy érzem, hogy ennyi elég volt. És miért is ne búcsúzzak olyasvalamivel, ami ennyire felemelő és pozitív?” – nyilatkozta Redford az Entertainment Weekly című magazinnak. Redford az 1960-as években kezdte pályafutását. Színészként a Butch Cassidy és a Sundance kölyök, A nagy balhé és Az elnök emberei című klasszikusokkal írta be magát a filmtörténetbe, de rendezőként is maradandót alkotott. Ráragadt a Sundance név, amely utahi birtokának és későbbi filmfesztiváljának is a neve. Redfordot 2002-ben életművéért Oscar-díjjal tüntették ki.
Első feleségétől, Lola Van Wagenentől négy gyermeke született, egyikük azonban két és fél hónapos korában elhunyt. A színész sohasem tudta kiheverni ezt a tragédiát. Előző este még jóéjtpuszit adott a kis Scott Anthonynak, másnap a pici már nem lélegzett. Hirtelen csecsemőhalál vitte el, amiről akkoriban még nem is hallottak, és Redford kínzó lelkiismeret-furdalást érzett. Lolától 27 év házasság után, 1985-ben vált el, 2009-ben azonban újra megházasodott, Sibylle Szaggarst vette el. Robert Redfordnak három gyermekétől négy unokája született.


Robert Redford fotó: Profimedia, Abaca

Robert Redford és Barbra Streisand az Ilyenek voltunk című filmben dolgozott együtt 1973-ban: Profimedia, Everett

Robert Redford ésPaul Newman a a Butch Cassidy és a Sundance kölyök filmben fotó: Profimedia, Uppa entertainment

 Profimedia, Album

Robert Redford és felesége,  Sibylle Szaggars  fotó: Profimedia, Bestimages

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Ez durva! Azt állítja, hogy András herceggel is le kellett feküdnie

  Ez durva! Azt állítja, hogy András herceggel is le kellett feküdnie

  A kiskorúak ellen elkövetett szexuális visszaélésekkel vádolt Jeffrey Epstein egyik vádlója azt állítja, hogy András yorki herceggel, II. Erzsébet brit uralkodó második fiával is le kellett feküdnie, amikor 17 éves volt – jelentette szombat reggel az NBC amerikai hírcsatorna exkluzív interjújára hivatkozva a Sky News brit hírcsatorna.

 • Európai díjra jelölték a magyar Harmed zenekart

  Európai díjra jelölték a magyar Harmed zenekart

  Tizenhárom év után ismét magyar zenekart jelöltek az európai könnyűzenei tehetségek díjára. A Harmed, amely a hazai hardcore/metál színtér szereplője, a rangos Music Moves Europe Talent Awards (MMETA) idei várományosai közé került.

 • Dj Dominique barátai hátrányos helyzetűeket szórakoztatnak

  Dj Dominique barátai hátrányos helyzetűeket szórakoztatnak

  A ’90-es évek elejétől indult az a kezdeményezés, hogy minden évben rendeznek egy eseményt, amely a szeretetről, az elfogadásról a jótékonyságról szól. Idén szeptember 26-án szórakoztató rendezvénnyel készülnek a Papp László Budapest Sportarénába, amely felső tagozatos illetve középiskolás korú fiatalokat szólít meg a társadalmi integráció nevében.

 • Hiába a figyelmeztetés! Néhányan mégis lerohannák az 51-es körzetet

  Hiába a figyelmeztetés! Néhányan mégis lerohannák az 51-es körzetet

  Közel kétmillió fő, köztük több mint ezer magyar jelzett vissza a Facebookon a legendás 51-es körzet leigázására. Az amerikai légierő nevadai teszt- és kiképzőbázisára tervezett szeptember 20-ai eseményt eredetileg poénból hozták létre, nem számítottak ennyi érdeklődőre.