EUR: 322,73 Ft
CHF: 286,21 Ft
2018. december 09., vasárnap
Natália

Extra

81 évesen visszavonul Robert Redford

Egy korszak lezárult, visszavonul ugyanis a filmtörténet egyik legtehetségesebb, legsármosabb színésze, Robert Redford.

Az Oscar-díjas Robert Redford visszavonul a színészkedéstől, a közönség az idén ősszel az észak-amerikai mozikba kerülő The Old Man & The Gun című, igaz történeten alapuló filmben láthatja utoljára a mozivásznon a 81 éves színészt.
„Soha ne mondd, hogy soha, ám én most eljutottam oda, hogy számomra itt véget ér a színjátszás, és nyugdíjba vonulok, mert 21 éves korom óta csinálom. Úgy érzem, hogy ennyi elég volt. És miért is ne búcsúzzak olyasvalamivel, ami ennyire felemelő és pozitív?” – nyilatkozta Redford az Entertainment Weekly című magazinnak. Redford az 1960-as években kezdte pályafutását. Színészként a Butch Cassidy és a Sundance kölyök, A nagy balhé és Az elnök emberei című klasszikusokkal írta be magát a filmtörténetbe, de rendezőként is maradandót alkotott. Ráragadt a Sundance név, amely utahi birtokának és későbbi filmfesztiváljának is a neve. Redfordot 2002-ben életművéért Oscar-díjjal tüntették ki.
Első feleségétől, Lola Van Wagenentől négy gyermeke született, egyikük azonban két és fél hónapos korában elhunyt. A színész sohasem tudta kiheverni ezt a tragédiát. Előző este még jóéjtpuszit adott a kis Scott Anthonynak, másnap a pici már nem lélegzett. Hirtelen csecsemőhalál vitte el, amiről akkoriban még nem is hallottak, és Redford kínzó lelkiismeret-furdalást érzett. Lolától 27 év házasság után, 1985-ben vált el, 2009-ben azonban újra megházasodott, Sibylle Szaggarst vette el. Robert Redfordnak három gyermekétől négy unokája született.


Robert Redford fotó: Profimedia, Abaca

Robert Redford és Barbra Streisand az Ilyenek voltunk című filmben dolgozott együtt 1973-ban: Profimedia, Everett

Robert Redford ésPaul Newman a a Butch Cassidy és a Sundance kölyök filmben fotó: Profimedia, Uppa entertainment

 Profimedia, Album

Robert Redford és felesége,  Sibylle Szaggars  fotó: Profimedia, Bestimages

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Adócsalás miatt eljárás indul Shakira ellen

    Adócsalás miatt eljárás indul Shakira ellen

    Adócsalás miatt eljárást indít Shakira ellen a barcelonai ügyészség, mert 2012 és 2014 között elmulasztott befizetni 14,5 millió euró adót, annak ellenére, hogy a hatóságok szerint ezekben az években spanyolországi lakosnak számított – értesült pénteken az El País című spanyol lap.

  • Testkezelésen vett részt Tomán Szabina

    Testkezelésen vett részt Tomán Szabina

    Mint arról korábban mi is beszámoltunk, Tomán Szabina kemény diétába kezdett, ugyanis még mindig nem sikerült megszabadulnia a szülés utáni plusz kilóktól. Küzdelmét mi magunk is végigkövethetjük a nemrég indított vlogsorozatában, aminek legújabb részéből az is kiderül, hogy az egészséges táplálkozás és a mozgás mellett milyen más módszerekkel tudunk látványos változást elérni.