2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Aktuális

81 ezer családnak segített a csok

Az indulása óta eltelt három évben 81 ezer családnak, nagyjából 330 ezer embernek segített a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Novák elmondta: a csok népszerűsége töretlen, a kormány egyre több családnak tud segíteni abban, hogy méltó körülményeket teremtsenek a gyermekvállaláshoz, gyermekneveléshez. Az otthonteremtési programon keresztül 232 milliárd forint támogatást fizettek ki.


Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a programnak két célja volt. Az egyik, hogy lendületet adjanak az építőiparnak és azon keresztül a gazdaságnak, a másik pedig, hogy segítsék a családokat a gyermekvállalásban. Ez a cél is teljesült, az otthonteremtési programnak köszönhetően 26 ezer olyan család volt, ahol újabb gyermeket vállaltak.

Elmondása szerint a program folytatódni fog, a 2019. évi költségvetésben 242 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nőket harapdált az afrikai migráns

    Nőket harapdált az afrikai migráns

    Bíróság elé áll a bajorországi Memmingenben az a 26 éves eritreai férfi, aki a gyanú szerint legalább négy nőt támadott meg néhány napon belül – írja Ripost.

  • Ma született bölény

    Ma született bölény

    Hatalmas az öröm a Miskolci Állatkertben, megszületett a park első európai bölény borja. A kis bikaborjú augusztus végén jött a világra, a nagyközönségnek azonban csak nemrég mutatták be az új jövevényt.