2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Dunaújváros

A 20. évfordulóra emlékeztek

A dunaújvárosi tejüzem privatizálásának huszadik évfordulója alkalmából találkoztak az egység egykori dolgozói. A jó hangulatú rendezvényen részt vevők felidézhették az együtt töltött éveket.

A korábban évtizedekig működő tejüzemet a kilencvenes évek végén érte utol a privatizáció: a Parmalat cégcsoport vásárolta meg a termelőegységet. Az „átvétel” évfordulójára emlékeztek a korábbi dolgozók, akik megélték a váltást. Mint azt az egyik szervezőtől, Smith Juliannától megtudtuk, kellemes, családias légkörben zajlott az esemény. Ahogy fogalmazott, ott folytatták a beszélgetést, ahol korábban abbahagyták.


Az egykori tejüzemi dolgozók találkoztak

Mint mondta, a privatizáció felemás érzelmeket keltett a kollégákban, akik megtanulták a sajtgyártást, azonban ez csupán egy évig működött, majd az olasz tulajdonos felfüggesztette a gyártást, a munkahelyek pedig megszűntek. Mindezek ellenére az emlékesten jó hangulatban töltötték az időt a résztvevők.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.