2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Dunaújváros

A 20. évfordulóra emlékeztek

A dunaújvárosi tejüzem privatizálásának huszadik évfordulója alkalmából találkoztak az egység egykori dolgozói. A jó hangulatú rendezvényen részt vevők felidézhették az együtt töltött éveket.

A korábban évtizedekig működő tejüzemet a kilencvenes évek végén érte utol a privatizáció: a Parmalat cégcsoport vásárolta meg a termelőegységet. Az „átvétel” évfordulójára emlékeztek a korábbi dolgozók, akik megélték a váltást. Mint azt az egyik szervezőtől, Smith Juliannától megtudtuk, kellemes, családias légkörben zajlott az esemény. Ahogy fogalmazott, ott folytatták a beszélgetést, ahol korábban abbahagyták.


Az egykori tejüzemi dolgozók találkoztak

Mint mondta, a privatizáció felemás érzelmeket keltett a kollégákban, akik megtanulták a sajtgyártást, azonban ez csupán egy évig működött, majd az olasz tulajdonos felfüggesztette a gyártást, a munkahelyek pedig megszűntek. Mindezek ellenére az emlékesten jó hangulatban töltötték az időt a résztvevők.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.