EUR: 323,43 Ft
CHF: 286,19 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Győr

A bácsaiak örülnek az útfelújításnak

Felújították az István király út 1,9 kilométeres szakaszát, a munkálatok 330 millió forintba kerültek – jelentette be a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Simon Róbert Balázs győri országgyűlési képviselő.

Megérte türelmesnek lenni, a bácsaiak elégedettek a felújítás minőségével
Fotó: Marcali Gábor

Szabó Csaba, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Győr-Moson-Sopron megyei fejlesztési és felújítási osztályvezetője elmondta, hogy 2018-ban a megyében 53 kilométernyi fő- és mellékút teljes körű felújítása készülhet el hazai és uniós forrásokból. Ennek része a most átadott szakasz is, a munkálatokkal 120 nap alatt végeztek. Nemcsak a burkolat lett a XXI. századi minőségi követelményeknek megfelelő, hanem a vízelvetést is megoldották, továbbá öt autóbuszmegálló is megújult.


– A bácsaiak pozitív visszajelzései azt jelentik, hogy elégedettek a felújítás minőségével – hangsúlyozta Simon Róbert Balázs, a felújítás kezdeményezője, aki emlékeztetett arra is, hogy a keleti elkerülő építése idején az István király út logisztikai útként szolgált, így a környéken élők sok kellemetlenséggel is szembesültek.

Biztonságosabbá is vált a közlekedés a felújított szakaszon
Fotó: Marcali Gábor

A képviselő azt is bejelentette, hogy Kisbácsán folytatódik a felújítási program, már dolgoznak a Votinszky út és a kisbácsai templom közötti szakaszon, így hamarosan ez is megújul.

Bárány István, a városrész önkormányzati képviselője a bácsaiak nevében köszöntet mondott a felújításért.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.