EUR: 333,32 Ft
CHF: 304,53 Ft
2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Egyéb Győr

A bácsaiak örülnek az útfelújításnak

Felújították az István király út 1,9 kilométeres szakaszát, a munkálatok 330 millió forintba kerültek – jelentette be a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Simon Róbert Balázs győri országgyűlési képviselő.

Megérte türelmesnek lenni, a bácsaiak elégedettek a felújítás minőségével
Fotó: Marcali Gábor

Szabó Csaba, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Győr-Moson-Sopron megyei fejlesztési és felújítási osztályvezetője elmondta, hogy 2018-ban a megyében 53 kilométernyi fő- és mellékút teljes körű felújítása készülhet el hazai és uniós forrásokból. Ennek része a most átadott szakasz is, a munkálatokkal 120 nap alatt végeztek. Nemcsak a burkolat lett a XXI. századi minőségi követelményeknek megfelelő, hanem a vízelvetést is megoldották, továbbá öt autóbuszmegálló is megújult.


– A bácsaiak pozitív visszajelzései azt jelentik, hogy elégedettek a felújítás minőségével – hangsúlyozta Simon Róbert Balázs, a felújítás kezdeményezője, aki emlékeztetett arra is, hogy a keleti elkerülő építése idején az István király út logisztikai útként szolgált, így a környéken élők sok kellemetlenséggel is szembesültek.

Biztonságosabbá is vált a közlekedés a felújított szakaszon
Fotó: Marcali Gábor

A képviselő azt is bejelentette, hogy Kisbácsán folytatódik a felújítási program, már dolgoznak a Votinszky út és a kisbácsai templom közötti szakaszon, így hamarosan ez is megújul.

Bárány István, a városrész önkormányzati képviselője a bácsaiak nevében köszöntet mondott a felújításért.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.