2018. december 12., szerda
Gabriella

Egyéb Győr

A bácsaiak örülnek az útfelújításnak

Felújították az István király út 1,9 kilométeres szakaszát, a munkálatok 330 millió forintba kerültek – jelentette be a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Simon Róbert Balázs győri országgyűlési képviselő.

Megérte türelmesnek lenni, a bácsaiak elégedettek a felújítás minőségével
Fotó: Marcali Gábor

Szabó Csaba, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Győr-Moson-Sopron megyei fejlesztési és felújítási osztályvezetője elmondta, hogy 2018-ban a megyében 53 kilométernyi fő- és mellékút teljes körű felújítása készülhet el hazai és uniós forrásokból. Ennek része a most átadott szakasz is, a munkálatokkal 120 nap alatt végeztek. Nemcsak a burkolat lett a XXI. századi minőségi követelményeknek megfelelő, hanem a vízelvetést is megoldották, továbbá öt autóbuszmegálló is megújult.


– A bácsaiak pozitív visszajelzései azt jelentik, hogy elégedettek a felújítás minőségével – hangsúlyozta Simon Róbert Balázs, a felújítás kezdeményezője, aki emlékeztetett arra is, hogy a keleti elkerülő építése idején az István király út logisztikai útként szolgált, így a környéken élők sok kellemetlenséggel is szembesültek.

Biztonságosabbá is vált a közlekedés a felújított szakaszon
Fotó: Marcali Gábor

A képviselő azt is bejelentette, hogy Kisbácsán folytatódik a felújítási program, már dolgoznak a Votinszky út és a kisbácsai templom közötti szakaszon, így hamarosan ez is megújul.

Bárány István, a városrész önkormányzati képviselője a bácsaiak nevében köszöntet mondott a felújításért.

Kapcsolódó Cikkek