EUR: 322,81 Ft
CHF: 285,99 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Életmód

A bátrak szőlővel főznek

A szőlőből nem csupán bor készül, hanem az őszi konyha egyik pikáns alapanyaga is. Legyen bátor háziasszony és próbálja ki az alábbi recepteket!

Sajtleves szőlővel


Hozzávalók: 10 dkg hagyma, 4 dkg vaj, 2 dkg liszt, 1 dl fehérbor, 6 dl húsleves (kockából), 15 dkg ementáli sajt
2,5 dl tejszín, 20-30 szőlőszem.

Elkészítés: a hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és a vajon aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, rövid ideig pirítjuk még, majd hozzáöntjük a bort és a húslevest. 15 percig főzzük, közben többször megkeverjük. Ezután beletesszük a reszelt sajtot és a tejszínt és még 3 percig főzzük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A szőlőszemeket kettévágjuk és a levesbe tesszük.

Csirkemáj szőlővel

Hozzávalók: 4 egész csirkemáj, 1-1 fürt fehér és vörös szőlő, 1,5 dl vörösbor, vaj, só, bors.

Elkészítés: a csirkemájat megmossuk, a hártyától megszabadítjuk, sózzuk, borsozzuk. Kimagozzuk a kettévágott szőlőszemeket. Kis vajon a májakat megsütjük, aláöntjük a bort, kicsit pároljuk benne. Ha a máj elkészült, kivesszük, a borba tesszük a szőlőt és összeforraljuk, de csak annyira, hogy a szőlőszemek ne essenek össze.

Szőlős édeskömény-saláta

Hozzávalók: 4 közepes db salátalevél, 150 g uborka, 1 db pak-choi (bordáskel), 1 nagy db édeskömény, 125 g mozzarella (apró), 400 g szőlő, 2 ek. almaecet.

Elkészítés: a salátát falatnyi darabokra vágjuk, a pak-choi-t leveleire szedjük, és felszeleteljük, az uborkát felkockázzuk, az édesköményt összevágjuk, a mozzarellagolyókat kettévágjuk, a szőlőszemeket elfelezzük és az összes alapanyagot összekeverjük. Almaecettel meglocsoljuk és tálaljuk.

Kapcsolódó Cikkek