EUR: 323,96 Ft
CHF: 287,55 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Szombathely

A beteg érdeke az első!

Salus aegroti suprema lex esto – A beteg üdve legyen a legfőbb törvény. Ezen alapelv mentén végzi munkáját, szakmai és emberi szempontból is kiemelkedően magas színvonalon. Nem véletlen, hogy bár mindössze három éve dolgozik a Markusovszky kórházban, a minőségi ellátás érdekében tett erőfeszítéseiért idén ő kapta Az év orvosa elismerést a Semmelweis-napi ünnepségen. Dr. Lóderer Zoltánnal, az Általános, Ér- és Plasztikai Sebészeti Osztály vezető főorvosával beszélgettünk.

Dr. Puskás Tivadar polgármester is gratulált a kitüntetéshez Fotó:CSG

Édesapja is orvos, adott volt tehát a követendő családi példa. Pécsett diplomázott, majd 15 éven át dolgozott a veszprémi kórházban, itt szerzett szakvizsgát általános, majd plasztikai sebészetből. Volt alkalma szétnézni a világ vezető centrumaiban az Egyesült Államoktól Brazílián át Németországig, és hazahozni az ott megszerzett tudást. 2015. október elsejétől a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház sebészeti osztályát vezeti. Azzal a feladattal bízták meg, hogy egy teljes körű daganatsebészeti profilt építsen fel, új orvoscsapattal, új eljárások bevezetésével, és a legjobb úton haladnak a kitűzött cél felé.


A világ számos országában járt, három éve a Markusovszky -kórház sebészeti osztályának vezetője Fotó:CSG

– Nagy megtiszteltetés és öröm, hogy megkaptam ezt a díjat. Annál is inkább, mert a kitüntető címről a mindennapokban velünk együtt dolgozó kollégák döntenek, és ezzel elismerik a közös munkát – fogalmaz dr. Lóderer Zoltán. – A sebészet teammunka, szükség van a társszakmákban dolgozó orvosok és az osztályunk munkatársainak együttműködésére, hogy tehessünk a betegek érdekében.  A kollégák felkészültek, segítőkészek, lehet rájuk számítani.

A kórház fő profilja az onkológiai ellátás, aminek szerves része a sebészet. Ehhez megfelelő technikai háttér kell, ami teljes egészében biztosított.


Új eljárásokkal, modern technikával dolgoznak Fotó:CSG

– Élvezzük a menedzsment támogatását, megkapjuk, amire szükségünk van a magas szintű onkológiai sebészethez. Napjainkban egyre inkább teret hódítanak az úgynevezett minimál invazív beavatkozások, ami azt jelenti, hogy nagy feltáró műtétek helyett pici bemetszéseken át, videoendoszkópos technikával végezzük az operációkat. Mindez a betegek számára kevésbé megterhelő, rövidebb a műtétet követő felépülési időszak. Ez nagyon felfutott az elmúlt három évben, a kollégák is nagy gyakorlatot szereztek, mindennapos használatban vannak ezek az eszközök. Hamarosan pedig a sebészetnek helyet adó tömb is megújul, folyamatban van az átépítés, kisebb ágyszámú, saját vizesblokkal ellátott kórtermekben tudjuk majd elhelyezni a betegeket, komfortosabb, korszerűbb körülmények között folyhat az ellátás, reményeink szerint már ősztől. Számunkra az a legfontosabb, hogy a betegeink elégedetten távozzanak, illetve hogy híre menjen az itteni színvonalas munkának, és keresettek legyünk a fiatal sebészek körében – magyarázza a főorvos.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.