EUR: 331,08 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Belföld

A Boban Markovic Orkestar is fellép az Óbudai Világzenei héten

A Boban Markovic Orkestar, a Besh o droM, a Zuboly és a Fanfara Complexa is fellép augusztus 13. és 19. között az Óbudai Világzenei héten, a Kobuci kertben.

Világzenei héttel ünnepli tizedik évadát a Kobuci kert, ahol az ismert nemzetközi előadók mellett a műfaj számos magyar kiválósága is koncertet ad a fiatal formációk mellett – közölték a szervezők az MTI-vel.


A Világzenei hetet a Maszkura nyitja, másnap az osztrák Cobario után a Zűrös Banda lép fel, amelynek zenéjében a magyar és balkáni népzene mellett a dzsessz és a modern tánczenék is fellelhetők.

Augusztus 15-én a fiatalabb formációké a színpad: a Tölcséres zenekar mellett a magyar világzenei paletta egyik legprogresszívebb, legkísérletezőbb zenekara, a Nana Vortex várja a közönséget.

A táncházak kedvelői az Erdőfű Népi Kamarazenekar és a Fanfara Complex produkcióját élvezhetik majd, pénteken pedig a magyar autentikus népdaléneklés hagyományaira építő Dalinda, valamint az Ágoston Béla vezette Zuboly lép fel.

A keleti és magyar népzenét ötvöző Besh o droM szombat este várja a közönséget, vasárnap pedig Boban Markovic és zenekarának koncertje zárja a világzenei hetet.

Kapcsolódó Cikkek

  • A gyermek a jövő közösségeinek az alapja

    A gyermek a jövő közösségeinek az alapja

    A gyermek a jövő közösségeinek alapja, a magyar jövőt azok a gyerekek és az ő gyermekeik fogják alakítani akiket ma vállalnak a szüleik – mondta az MTI-nek az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Veresegyházán szombaton.