EUR: 321,99 Ft
CHF: 285,28 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Belföld

A Boban Markovic Orkestar is fellép az Óbudai Világzenei héten

A Boban Markovic Orkestar, a Besh o droM, a Zuboly és a Fanfara Complexa is fellép augusztus 13. és 19. között az Óbudai Világzenei héten, a Kobuci kertben.

Világzenei héttel ünnepli tizedik évadát a Kobuci kert, ahol az ismert nemzetközi előadók mellett a műfaj számos magyar kiválósága is koncertet ad a fiatal formációk mellett – közölték a szervezők az MTI-vel.


A Világzenei hetet a Maszkura nyitja, másnap az osztrák Cobario után a Zűrös Banda lép fel, amelynek zenéjében a magyar és balkáni népzene mellett a dzsessz és a modern tánczenék is fellelhetők.

Augusztus 15-én a fiatalabb formációké a színpad: a Tölcséres zenekar mellett a magyar világzenei paletta egyik legprogresszívebb, legkísérletezőbb zenekara, a Nana Vortex várja a közönséget.

A táncházak kedvelői az Erdőfű Népi Kamarazenekar és a Fanfara Complex produkcióját élvezhetik majd, pénteken pedig a magyar autentikus népdaléneklés hagyományaira építő Dalinda, valamint az Ágoston Béla vezette Zuboly lép fel.

A keleti és magyar népzenét ötvöző Besh o droM szombat este várja a közönséget, vasárnap pedig Boban Markovic és zenekarának koncertje zárja a világzenei hetet.

Kapcsolódó Cikkek

 • A karácsonyt veszélyeztetik az agresszív tüntetők

  A karácsonyt veszélyeztetik az agresszív tüntetők

  Az év végéhez és karácsonyhoz közeledve megszokott, hogy felpezsdül az élet az utcákon. Ez idén sincs másképp, annyi különbséggel, hogy az esti séták meghittségét az elmúlt napokban felváltotta a Soros-féle randalírozó, rongáló, gyújtogató, agresszív ellenzéki aktivisták rendbontása.

 • Burleszk lett az ellenzékiek zaklató akciójából

  Burleszk lett az ellenzékiek zaklató akciójából

  Bohócot csináltak magukból az ellenzéki képviselők, akik megpróbálták megzavarni a közmédia munkáját. Akcióikból sorra készülnek az internetes mémek, az MTV feljelentette őket, mert túlterjeszkedtek  jogaikon és azóta birtokvédelem óvja a székházat.

 • Az anyagiak már nem gördítenek akadályt a gyermekvállalás elé

  Az anyagiak már nem gördítenek akadályt a gyermekvállalás elé

  A Fidesz-kormány 2010 óta jelentős, a családalapítást, gyermekvállalást támogató intézkedést hozott, ezek közül kiemelkedők a munkához kötött kedvezmények. A családi adókedvezmény évről évre emelkedik, a kisgyermekeseknek a gyed extrának köszönhetően nem kell választaniuk a munka és a család között, a nők pedig negyven év munkaviszony után nyugdíjba mehetnek, ezzel segítve a gyermeknevelést.