EUR: 322,10 Ft
CHF: 285,31 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Dunaújváros

A Család Évada a Bartókban

Augusztus 10-étől már megvásárolhatják az őszi bérleteket az érdeklődők a Bartók Kamaraszínház előadásaira. Az intézmény két saját előadása mellett két vendégjátékkal is készül a Család Évada elnevezésű idény első szakaszában.

Bár jelenleg éppen zárva van a Bartók Kamaraszínház pénztára, augusztus 10-étől akár már bérleteket is vásárolhatnak a Család Évada elnevezésű 2017–2018-as idény őszi előadásaira a színházbarátok. Az intézmény összesen négy bemutatót tűz műsorára őszi bérletének kínálatában: két saját darab mellett két vendég előadás is szerepel a repertoárban. Ahogy tavaly, úgy idén is a rendezői székbe ül az intézmény igazgatója, Őze Áron, aki ezúttal Tamási Áron Jégtörő Mátyás című regényének színpadra vitelét felügyeli. Az 1936-ban megjelent történet a székely környezeten kívül a fantasztikum világába is betekintést enged, így minden bizonnyal különleges élményt nyújt majd a nézőknek. Ezt a darabot a Bartók Kamaraszínház előadásában láthatják az érdeklődők, míg a Ványa bácsi című „drámaiatlan dráma” a Váci Dunakanyar Színházzal közösen készül el. Csehov klasszikusát Jaroszlav Fedorisin rendezi majd Dunaújvárosban. Könnyedebb szórakozást ígér a Komáromi Jókai Színház vendégjátéka, a Zsugori, amely egy zenés vígjáték. Az évad még egy vendégjátékot tartogat: a Madách Színház előadásában a Ben Hur című darabot is megtekinthetik majd a Bartókban, mégpedig Szente Vajk rendezésében.


Szente Vajk ezúttal rendezőként működik közre a Bartókban

A Család Évada szeptember elsején egy különleges Ligetzáró-évadnyitó rendezvénnyel veszi kezdetét a Petőfi ligetben és a Bartók Kamaraszínház épületében. A programok délután négy órakor kezdődnek, mégpedig a Fanyűvő Játékparkkal, amely, mint neve is mutatja, elsősorban a fiatalabb korosztályt kívánja megszólítani. A színházteremben délután öt órától az Ann-Droid című előadást láthatják majd, amelyben a legkülönbözőbb technikák (LED kosztüm, drón és robotlabda) teszik teljessé a Pinokkió-adaptációt. (A darabot 4 éves kortól ajánlják.) Este hat órától a Dunaújvárosi Vegyeskar ad majd műsort, míg hét órától a köszöntőre és az évad bemutatására kerül sor. Az estét este nyolc órától a Tótin Trió koncertje zárja.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.