EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Dunaújváros

A Család Évada a Bartókban

Augusztus 10-étől már megvásárolhatják az őszi bérleteket az érdeklődők a Bartók Kamaraszínház előadásaira. Az intézmény két saját előadása mellett két vendégjátékkal is készül a Család Évada elnevezésű idény első szakaszában.

Bár jelenleg éppen zárva van a Bartók Kamaraszínház pénztára, augusztus 10-étől akár már bérleteket is vásárolhatnak a Család Évada elnevezésű 2017–2018-as idény őszi előadásaira a színházbarátok. Az intézmény összesen négy bemutatót tűz műsorára őszi bérletének kínálatában: két saját darab mellett két vendég előadás is szerepel a repertoárban. Ahogy tavaly, úgy idén is a rendezői székbe ül az intézmény igazgatója, Őze Áron, aki ezúttal Tamási Áron Jégtörő Mátyás című regényének színpadra vitelét felügyeli. Az 1936-ban megjelent történet a székely környezeten kívül a fantasztikum világába is betekintést enged, így minden bizonnyal különleges élményt nyújt majd a nézőknek. Ezt a darabot a Bartók Kamaraszínház előadásában láthatják az érdeklődők, míg a Ványa bácsi című „drámaiatlan dráma” a Váci Dunakanyar Színházzal közösen készül el. Csehov klasszikusát Jaroszlav Fedorisin rendezi majd Dunaújvárosban. Könnyedebb szórakozást ígér a Komáromi Jókai Színház vendégjátéka, a Zsugori, amely egy zenés vígjáték. Az évad még egy vendégjátékot tartogat: a Madách Színház előadásában a Ben Hur című darabot is megtekinthetik majd a Bartókban, mégpedig Szente Vajk rendezésében.


Szente Vajk ezúttal rendezőként működik közre a Bartókban

A Család Évada szeptember elsején egy különleges Ligetzáró-évadnyitó rendezvénnyel veszi kezdetét a Petőfi ligetben és a Bartók Kamaraszínház épületében. A programok délután négy órakor kezdődnek, mégpedig a Fanyűvő Játékparkkal, amely, mint neve is mutatja, elsősorban a fiatalabb korosztályt kívánja megszólítani. A színházteremben délután öt órától az Ann-Droid című előadást láthatják majd, amelyben a legkülönbözőbb technikák (LED kosztüm, drón és robotlabda) teszik teljessé a Pinokkió-adaptációt. (A darabot 4 éves kortól ajánlják.) Este hat órától a Dunaújvárosi Vegyeskar ad majd műsort, míg hét órától a köszöntőre és az évad bemutatására kerül sor. Az estét este nyolc órától a Tótin Trió koncertje zárja.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.