EUR: 317,73 Ft
CHF: 280,72 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Hódmezővásárhely

A cselekvő hűség jutalma

Első alkalommal, Szent István király ünnepének keretében adták át a Boldog Gizella-díjat a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány szervezésében. Az elismerést a dr. Páger Lajos és dr. Berta Éva orvosházaspár vehette át.

A Boldog Gizella-díjat a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány hozta létre azzal a céllal, hogy olyan személyeket tiszteljenek meg vele, akik hűségesek voltak a városhoz. Ezért is választották a díj megnevezéséhez Gizella királyné személyét, aki ugyan bajor származású volt, de István király feleségeként az abszolút hűség mintaképének számít, amit férje és országa, Magyarország felé egyaránt tanúsított.


Több mint négyezren adták le voksukat az elmúlt hetekben a www.phmva.hu oldalon a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány szavazásán. Az első Boldog Gizella-díjra Sonkoly Tibor festőművészt, valamint dr. Páger Lajost és dr. Berta Évát jelölték. A voksoláson végül a házaspár nyerte el a megtisztelő címet, amely az erkölcsi elismerés mellett egymillió forintos pénzösszeggel is jár.

Dr. Páger Lajosnak és dr. Berta Évának Lázár János országgyűlési képviselő és dr. Kószó Péter, a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány elnöke adta át a Boldog Gizella-díjat.

Páger Lajos és Berta Éva 47 évig szolgálták a várost mint belgyógyászok. Páger főorvos a megyében az elsők között alkalmazta – már a 70-es évek közepe óta – az akkor nagyon modernnek számító fiberoszkópos vizsgálatot. Tárt karokkal várta őt az egyetem, de hűséges maradt Hódmezővásárhelyhez. Több embernek találta meg időben a rosszindulatú betegségeit, és sokan nekik köszönhetik az életüket. Ugyanez a feleségéről is elmondható, aki a belgyógyászati szakismeretein túl a diabetológia területén is speciális ismeretekkel rendelkezett.


– Hódmezővásárhely a szülővárosom. Nagyon szeretek itt élni. Nagyon sok élményt kaptam ettől a várostól. Számomra  itt a legkellemesebb élni – nyilatkozta dr. Berta Éva. Dr. Páger Lajos Szegedről érkezett Vásárhelyre, de már közel 50 éve itt él. – Egyrészt itt nősültem meg, itt dolgoztam, és itt van az otthonom – fogalmazott Páger Lajos. Az orvosházaspár elmondta, hogy meglepődtek a jelölésen, és azon is, hogy ők kapták az elismerést, de természetesen óriási boldogság ez nekik.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.