EUR: 323,27 Ft
CHF: 286,04 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Debrecen

A Debreceni Virágkarnevál meghódította Krakkót

Óriási sikerrel mutatkozott be Debrecen a krakkói Magyar Napon a múlt hétvégén. Igazi virágkarneváli hangulatot teremtettek táncosaink a lengyel város főterén.

Debrecen Nyíregyházával közösen mutatkozott be Krakkóban a Magyar Napon augusztus 11-én. A fesztiválhangulatot a Feeling Tánc- és Mazsorett Egyesület, valamint a R&B Dance Hip Hop Tánciskola tagjai alapozták meg, többek között a két csapat közötti „táncpárbajjal”. A fiatal tehetségek alkotta Doublée Troublée formáció pedig világzenei műsorral szórakoztatta a lengyel közönséget, saját szerzeményeket és magyar népdalokat játszottak.


Igazi karneváli hangulatot teremtettek a debreceni lányok Krakkó főterén

– Fantasztikus hangulatot teremtettek a debreceniek Lengyelországban. A Debreceni Virágkarnevál meghódította Krakkót – fogalmazott a küldöttséget vezető Széles Diána alpolgármester. Lengyelország az ötödik legfontosabb küldőországa Debrecennek, ahonnan főként üdülés és pihenés céljából érkeznek turisták. – Bízunk benne, hogy a krakkói Magyar Napon történő részvétellel tovább erősíthetjük a lengyel beutazóturizmust, és egyre többen egyre hosszabb időre választják majd úti célul Debrecent és a régiót – tette hozzá Széles Diána.

Fantasztikus volt a hangulat!

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.