EUR: 323,96 Ft
CHF: 287,55 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Debrecen

A Debreceni Virágkarnevál meghódította Krakkót

Óriási sikerrel mutatkozott be Debrecen a krakkói Magyar Napon a múlt hétvégén. Igazi virágkarneváli hangulatot teremtettek táncosaink a lengyel város főterén.

Debrecen Nyíregyházával közösen mutatkozott be Krakkóban a Magyar Napon augusztus 11-én. A fesztiválhangulatot a Feeling Tánc- és Mazsorett Egyesület, valamint a R&B Dance Hip Hop Tánciskola tagjai alapozták meg, többek között a két csapat közötti „táncpárbajjal”. A fiatal tehetségek alkotta Doublée Troublée formáció pedig világzenei műsorral szórakoztatta a lengyel közönséget, saját szerzeményeket és magyar népdalokat játszottak.


Igazi karneváli hangulatot teremtettek a debreceni lányok Krakkó főterén

– Fantasztikus hangulatot teremtettek a debreceniek Lengyelországban. A Debreceni Virágkarnevál meghódította Krakkót – fogalmazott a küldöttséget vezető Széles Diána alpolgármester. Lengyelország az ötödik legfontosabb küldőországa Debrecennek, ahonnan főként üdülés és pihenés céljából érkeznek turisták. – Bízunk benne, hogy a krakkói Magyar Napon történő részvétellel tovább erősíthetjük a lengyel beutazóturizmust, és egyre többen egyre hosszabb időre választják majd úti célul Debrecent és a régiót – tette hozzá Széles Diána.

Fantasztikus volt a hangulat!

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.