EUR: 325,77 Ft
CHF: 294,35 Ft
2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Egyéb Szombathely

A digitális világba költözik a Szent Márton-kártya

Az év végén lejárnak a hagyományos plasztikkártyák, helyettük újakat bocsát ki a város. A jövőben okostelefonon keresztül, QR-kód segítségével is igénybe vehetik a kedvezményeket a szombathelyiek.

Dr. Puskás Tivadar polgármester és dr. Károlyi Ákos jegyző sajtótájékoztatón ismertették a részleteket Fotó: CSG

– 2019. január elsejétől új Szent Márton- kártyákat bocsát ki Szombathely városa. A megújulás nemcsak megjelenésében lesz észrevehető, hanem a használat módja is változik. A XXI. század követelményeihez igazodva azon felhasználóknál, akik rendelkeznek okostelefonnal, e-mail-címmel, a Szent Márton-kártya a digitális világba költözik. Akik viszont a hagyományos módon kívánják a kedvezményeket érvényesíteni, maradhatnak a megújult műanyag kártyánál – jelentette be sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar polgármester. Hozzátette: a digitális Szent Márton-kártya a mobiltelefonon tartalmaz majd egy egyedi QR-kódot, amit az adott intézmény, bolt érzékel, ennek segítségével vehető igénybe a kedvezmény. A felhasználó összesítést is kap, hogy egy adott időszakban hol, mekkora kedvezményt vett igénybe.


Ilyen lesz az új Szent Márton-kártya

Jelenleg mintegy félszáz helyen juthatnak kedvezményhez a kártyatulajdonosok, de az elfogadóhelyek száma várhatóan folyamatosan bővül. Az új Szent Márton-kártyák igényléséhez regisztráció szükséges, automatikusan nem küldik ki. Ezt egy nyomtatvány kitöltésével vagy a szentmartonkartya.hu webes felületen online módon lehet megtenni.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.