EUR: 317,74 Ft
CHF: 280,63 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Szombathely

A digitális világba költözik a Szent Márton-kártya

Az év végén lejárnak a hagyományos plasztikkártyák, helyettük újakat bocsát ki a város. A jövőben okostelefonon keresztül, QR-kód segítségével is igénybe vehetik a kedvezményeket a szombathelyiek.

Dr. Puskás Tivadar polgármester és dr. Károlyi Ákos jegyző sajtótájékoztatón ismertették a részleteket Fotó: CSG

– 2019. január elsejétől új Szent Márton- kártyákat bocsát ki Szombathely városa. A megújulás nemcsak megjelenésében lesz észrevehető, hanem a használat módja is változik. A XXI. század követelményeihez igazodva azon felhasználóknál, akik rendelkeznek okostelefonnal, e-mail-címmel, a Szent Márton-kártya a digitális világba költözik. Akik viszont a hagyományos módon kívánják a kedvezményeket érvényesíteni, maradhatnak a megújult műanyag kártyánál – jelentette be sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar polgármester. Hozzátette: a digitális Szent Márton-kártya a mobiltelefonon tartalmaz majd egy egyedi QR-kódot, amit az adott intézmény, bolt érzékel, ennek segítségével vehető igénybe a kedvezmény. A felhasználó összesítést is kap, hogy egy adott időszakban hol, mekkora kedvezményt vett igénybe.


Ilyen lesz az új Szent Márton-kártya

Jelenleg mintegy félszáz helyen juthatnak kedvezményhez a kártyatulajdonosok, de az elfogadóhelyek száma várhatóan folyamatosan bővül. Az új Szent Márton-kártyák igényléséhez regisztráció szükséges, automatikusan nem küldik ki. Ezt egy nyomtatvány kitöltésével vagy a szentmartonkartya.hu webes felületen online módon lehet megtenni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.