EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Dunaújváros

A Divízió I-ben folytatják a Gorillák

A tavaly a magyar első osztályban, a HFL-ben szereplő Dunaújváros Gorillaz amerikaifutball-csapat a következő szezonban a Divízió I-es bajnokságban szerepel. Az együttes vezetése úgy látja, ebben a sorozatban többet tudnak kihozni magukból a játékosok.

A Dunaújváros Gorillaz amerikaifutball-csapat honlapján, a gorillaz.hu-n olvasható az a bejelentés, miszerint a tavaly a legmagasabb osztályban, a HFL-ben szereplő együttes a következő szezonban a Divízió I. küzdelmeiben folytatja menetelését. Az indoklás szerint az anyagi helyzet miatt nem tudnának olyan csapatot kiállítani, amely felveheti a versenyt az első osztályban szereplő riválisokkal, így arra koncentrálnak, hogy a meglévő játékosállománnyal a lehető legtöbbet hozzák ki az alakulatból.


A jövőben Bachrathy Kornél (középen) irányítja a Gorillaz szakmai munkáját

Az egyesület bevallott célja emellett, hogy az utánpótlásra helyezzék a hangsúlyt: az ifjúsági korú, valamint kezdő játékosokból verbuvált második együttesük a tervek szerint a Divízió II-ben bizonyíthat a későbbiekben. A csapathoz kapcsolódó hír még, hogy Grátz Vilmos vezetőedző helyét Bachrathy Kornél veszi át.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.