EUR: 322,02 Ft
CHF: 285,18 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Program

A Dream Theater billentyűsével koncertezett Markó Ádám

Igazi megtiszteltetés érte a Special Providence dobosát és alapítóját:  Karlovy Varyban a világhírű Dream Theater progresszív metálzenekar billentyűsével, Jordan Rudess-szal koncertezett.

Jordan és a Special Providence

Csehország ékszerdobozában, Karlovy Varyban a Summer Music Camp & Festival Musicians -on az érdeklődők workshopokon és zenészek által tartott előadásokon vehettek részt, és esténként olyan fellépőket hallhattak, mint az ausztrál Plini, a Snarky Puppyból ismert Mark Lettieri, a legendás Simon Phillips, a szerb gitárvirtuóz David Maxim Micic, és a Special Providence. A zenekar két tagja, Markó Ádám és Kertész Márton ezen felül egy igazán megtisztelő extra fellépés részesei is lehettek: Jordan Rudess, a Dream Theater amerikai progresszív metálegyüttes billentyűse kérte fel őket, hogy vegyenek ők is részt pár dal erejéig az ő koncertműsorában.


A doboknál: Markó Ádám

– Jordan ismerte már a Special Providence munkásságát és nagyon szereti a zenekart, ami óriási dolog. Az ’Explorations’ című szimfonikus művéhez szüksége volt dobosra és az a megtiszteltetés ért, hogy engem kértek fel erre a munkára. Hónapokig készültem rá, a helyszínen csak pár próba volt Jordan-el és a Karlovy Vary szimfonikusokkal, melyek remek hangulatban és professzionálisan zajlottak. Egy dal erejéig a gitárosunk Kertész Márton is csatlakozott, egyszóval igazi baráti kapcsolat alakult ki és nagyon elégedettek voltak velünk, ami nyilván számomra a legfontosabb. Rengeteget beszélgettünk, egy fantasztikus embert és zenészt ismerhettünk meg, nagy öröm és megtiszteltetés mikor az ember ekkora nevekkel dolgozhat együtt. Várom a folytatást – mondta Markó Ádám. A fiúk most már újra itthon vannak, a magyar rajongóknak pedig nem kell sokat várniuk a banda itthoni fellépéseire: augusztus 23-án a SZIN-en, 30-án pedig a Barba Negra Trackben adnak önálló koncertet.

Kapcsolódó Cikkek