EUR: 323,10 Ft
CHF: 286,87 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Budapest IX.kerület

A Ferencvárosban is drágák az albérletek

Július 25-én ismertették a főiskolai és egyetemi ponthatárokat, és ez megdobta az egyébként sem olcsó ferencvárosi albérletárakat. Hegyi Zsolt ingatlanszakértő szerint a SOTE Nagyvárad téri elméleti tömbje jelenti a határt, onnan a város felé már egyszobás albérletet sem lehet 120 ezer forint alatt bérelni.

A IX. kerületben is egyre nagyobb terheket ró az albérletek ára a lakást keresőkre

Minden augusztusban, szeptemberben megemelkednek az albérletárak a kerületben, hiszen a főiskolások, egyetemisták közkedvelt területe a Ferencváros.
– Ez annak is köszönhető, hogy rengeteg nagy méretű, 3-4-5 szobás lakás található itt, ezeket pedig a suliba járó fiatalok szívesen veszik ki közösen – mondta lapunknak Hegyi Zsolt. – Emellett nagyon sok kisebb garzonlakás is van, amelyeket szintén előszeretettel bérelnek a fiatalok, de ehhez mélyen a zsebbe kell nyúlni.
Hegyi Zsolt elmondta, a nyár eleji – akkor sem alacsony – árakhoz képest 10, de van, ahol 20 százalékos emelkedés tapasztalható.
– A Nagyvárad tértől a város felé haladva egy jó állapotú garzonlakást havi 110-120 ezer forintért is lehet találni, persze ez attól is függ, hol. Még mindig van olyan utca a kerületben, amelyet nem ajánlok az albérletet kereső fiataloknak, főleg nem a lányoknak, sőt vannak olyan házak is, amelyekbe nem engedném be a lányomat. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem biztonságos a kerület, hiszen a nagy része be is van kamerázva. A Nagyvárad tértől kifelé, azaz Kispest felé a kisebb, egyszobás garzonok ára 90-100 ezer forint körül mozog.
Az ingatlanszakértő hozzátette, a nagyobb, 3-4-5 szobás lakások 170 ezer forintos havi bérleti díjtól indulnak, de ha azt szétosztják a fiatalok, még mindig olcsóbban jönnek ki, mint akkor, ha egyedül bérelnének lakást. Igaz, ezek a lakások nincsenek szuperül berendezve, de ez sem szokott problémát okozni.
– Az együttélés közösségformáló hatásáról és a bulizási lehetőségekről pedig már ne is beszéljünk – tette hozzá viccesen Hegyi Zsolt, aki elmondta, a Ferencváros rekreációs területén épült új házakban még ennél is drágábbak a lakások, igaz, ide általában nem egyetemisták költöznek.
– Mindent egybevetve, felkapott a kerület, már ami az albérleteket illeti, hiszen nagyon közel van a belváros, minden könnyen elérhető, és rengeteg az új fejlesztés. Épp ezért azt ajánlom, aki talált egy megfelelő lakást, ne gondolkozzon sokat, vegye ki, mert elképzelhető, hogy egy órával később már nem lesz rá lehetősége.


Kapcsolódó Cikkek

 • Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Mike Shinoda, a Linkin Park alapítója, énekese, dalszerzője és zenei producere 2019 tavaszán a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. A zenész Chester Bennington halála óta a művészetekbe menekült, az eredmény pedig a kritikusok által is elismert szólólemez, a Post Traumatic lett, amelynek vizuális részét is Shinoda maga filmezte és festette.

 • Tárolót a társasházakba!

  Tárolót a társasházakba!

  Pályázat útján szerezhetnek pénzt Belváros-Lipótváros társasházai, ha kerékpártárolót szeretnének létesíteni az ingatlanon belül.

 • Budapest madártávlatból

  Budapest madártávlatból

  Lenyűgöző légi felvételeivel meghódította a közösségi oldalakat, kedvenc témája Budapest, madártávlatból megörökítette már a főváros számos jellegzetes helyszínét, de szívesen csinál képeket sokfelé Magyarországon és szerte a világban.