EUR: 325,80 Ft
CHF: 296,47 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Aktuális

„A fiamnak kell alkalmazkodnia a migránsokhoz”

Már kétmillióan nézték meg annak a német anyának a Facebookra feltöltött videóját, amelyben őszintén beszélt az integráció nehézségeiről, aminek szerinte félelmetes következménye lesz, ha a politika nem állítja meg a mérhetetlen migrációt. 

Leen Kroetsch német édesanya egy a Facebookra posztolt videóban mesélte el tapasztalatait kisfia óvodai beilleszkedése kapcsán. Mint mondja, a helyzet kezd annyira kiéleződni a migráns és a német gyerekek között, hogy lassan külföldinek érzik magukat saját hazájukban. Az asszony hároméves gyermeke ugyanis egyszerűen nem tud barátkozni senkivel, hiszen a huszonöt fős csoportból mindössze két gyermek beszél németül.


 

– Rá kellett jönnöm, hogy a politikusainknak fontosabb az integráció, mint a mi érdekeink. A kisfiam ovis csoportjában huszonöt gyerek van, ebből ketten beszélnek németül, ketten vannak, akik nem bevándorlók. Ezzel szemben huszonhárman vannak, akik nem értik a nyelvet. (…) Integráció az, amikor a gyerekeknek nem kell alkalmazkodni, mert ők megértik egymást? Az én német fiamnak kell másokhoz idomulnia a saját hazájában. Az én fiamnak, aki a németül beszél – csattant fel az édesanya, aki a tarthatatlan helyzet miatt félti fia jövőjét.

A kép illusztráció

– Félek, féltem a fiam jövőjét, mert nem tudom, hova fog ez fajulni, és sajnos a mienk nem egyedi eset. A barátnőm gyereke is az egyik a kettőből a saját csoportjában, aki nem migráns. A másik ismerősöm német, de bevándorló, az ő fia azonban nagyon-nagyon jól beszéli a nyelvet, jobban, mint az anyanyelvét, de így ő sem tud beilleszkedni a többiek közé, mert egyszerűen nem érti a többi gyereket – mondta Leen, aki már nem érzi biztonságban magát ott, ahol felnőtt, és ahol azt gondolta, kisfia is boldogan élhet majd. – Én és a fiam is úgy érezzük magunkat a saját hazánkban, mintha külföldiek lennénk. (…) Lassan arra vagyok kényszerítve, – mert már eleve úgy érzem, hogy külföldi és másodrangú vagyok itthon –, hogy elhagyjam az országot. Mostanában ezt komolyan fontolóra vettem, mert nem akarom sem magamnak, sem a fiamnak, hogy a német gyerekeket iszlamizálják. Nem is tudom, mihez kezdhetnénk, ha ez megtörténik – mondta.


Az asszony végül hozzátette, hogy nem szeretne gyűlölködni, csupán úgy érzi, hogy a helyzet kezd tarthatatlan lenni és arra kéri a politikusokat, hogy tegyenek a probléma ellen.

HILFE❗Läuft so Integration?Wer muss sich Integrieren?Nachtrag:Weil ich mich nicht immer wiederholen möchte.Ich gebe weder Eltern noch Kinder die Schuld daran einen Kindergartenplatz bekommen zu haben. Integration ist Wichtig aber das Gleichgewicht ist nicht da. Damit hat einfach kein Kind etwas davon.Kinder lernen von einander und brauchen unter auch Sprachvorbilder.Beleidigungen sowie extreme Rechte und Linke Kommentar werden gelöscht.Jeder darf seine Meinung sachlich äußerst.Auch und wenn ich Auswandere Entscheide ich mich bewusst dazu eine andere Sprache und Kultur anzunehmen. Das scheinen aber einige nicht zu verstehen.

Gepostet von Leen Kroetsch am Mittwoch, 15. August 2018

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek