EUR: 323,33 Ft
CHF: 286,40 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb XVII.kerület

A frissesség és az odafigyelés a titok

Sokan dicsérték a helyiek közül, és a közösségi oldalon is 4,9-es osztályzatot kapott a Pesti út 41. alatt lévő gyrosozó és burgerező. Felkerestük, és igaznak bizonyultak a hírek, az eldugott helyen lévő üzletben mennyei ízekkel és ami még fontosabb, friss termékekkel találkoztunk.

– Sokat dolgoztam a vendéglátásban korábban, már mindent láttam, éppen ezért tudtam, hogy én egy kicsit másképp szeretnék hozzáállni egy étterem működtetéséhez – mondta lapunknak Kiss Gyula, a P-41 elnevezésű hamburgerező tulajdonosa, akinek ugyan van segítsége a konyhában és a kiszállításban, de a munka nagy részét ő végzi.


Kiss Gyula már öt éve átvette a korábbi virágos, majd rétesező helyét

– Minden reggel friss zöldséget, húst és bucit kapunk, semmit sem árusítunk napokkal a beszerzés után. Sokan leegyszerűsítik az éttermi munkát azzal, hogy a fagyasztott húspogácsát bedobják a mikróba, és kész is a hamburger. Mi a húspogácsát egy napig pácoljuk, a gyrosból is csont- és bőrmenteset rendelünk, és még azt is alapos előkészítés után adjuk oda a vendégnek – mondta arról, hogy mitől tud kitűnni a sorból az ő étterme.

Minden frissen készül

Ezt alátámasztja az is, hogy a vendég ugyan egyfajta gyorsétterembe érkezik, mégsem kapja meg két perc alatt az ételt, frissen sütnek mindent. Az ízvilága is egyedi, de az ízesítés titkos receptjét nekünk sem árulta el.


A fagyi is házi készítésű

– Szóbeszéd útján terjedt a hírünk, most már nem csak a kerületből járnak hozzánk, viszont Rákosmentén kiszállítást is vállalunk. Itt évtizedekig egy virágos volt, majd rétesező, és most már öt éve itt vagyunk. Igaz, fagyizóként kezdtünk, és még most is áruljuk, házi készítésű fagylaltot kapunk mindennap – mesélt Gyula a kezdetekről, hozzátéve, nagy dobásra készülnek, de a jövőre ütemezett változásról egyelőre nem árult el részleteket.

Minden nap vannak visszatérő vendégek

Nyitvatartás:

Vasárnap kivételével mindennap

Hétfőtől szombatig: 10–21 óra

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.