EUR: 323,31 Ft
CHF: 286,20 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb XVII.kerület

A frissesség és az odafigyelés a titok

Sokan dicsérték a helyiek közül, és a közösségi oldalon is 4,9-es osztályzatot kapott a Pesti út 41. alatt lévő gyrosozó és burgerező. Felkerestük, és igaznak bizonyultak a hírek, az eldugott helyen lévő üzletben mennyei ízekkel és ami még fontosabb, friss termékekkel találkoztunk.

– Sokat dolgoztam a vendéglátásban korábban, már mindent láttam, éppen ezért tudtam, hogy én egy kicsit másképp szeretnék hozzáállni egy étterem működtetéséhez – mondta lapunknak Kiss Gyula, a P-41 elnevezésű hamburgerező tulajdonosa, akinek ugyan van segítsége a konyhában és a kiszállításban, de a munka nagy részét ő végzi.


Kiss Gyula már öt éve átvette a korábbi virágos, majd rétesező helyét

– Minden reggel friss zöldséget, húst és bucit kapunk, semmit sem árusítunk napokkal a beszerzés után. Sokan leegyszerűsítik az éttermi munkát azzal, hogy a fagyasztott húspogácsát bedobják a mikróba, és kész is a hamburger. Mi a húspogácsát egy napig pácoljuk, a gyrosból is csont- és bőrmenteset rendelünk, és még azt is alapos előkészítés után adjuk oda a vendégnek – mondta arról, hogy mitől tud kitűnni a sorból az ő étterme.

Minden frissen készül

Ezt alátámasztja az is, hogy a vendég ugyan egyfajta gyorsétterembe érkezik, mégsem kapja meg két perc alatt az ételt, frissen sütnek mindent. Az ízvilága is egyedi, de az ízesítés titkos receptjét nekünk sem árulta el.


A fagyi is házi készítésű

– Szóbeszéd útján terjedt a hírünk, most már nem csak a kerületből járnak hozzánk, viszont Rákosmentén kiszállítást is vállalunk. Itt évtizedekig egy virágos volt, majd rétesező, és most már öt éve itt vagyunk. Igaz, fagyizóként kezdtünk, és még most is áruljuk, házi készítésű fagylaltot kapunk mindennap – mesélt Gyula a kezdetekről, hozzátéve, nagy dobásra készülnek, de a jövőre ütemezett változásról egyelőre nem árult el részleteket.

Minden nap vannak visszatérő vendégek

Nyitvatartás:

Vasárnap kivételével mindennap

Hétfőtől szombatig: 10–21 óra

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.