EUR: 323,31 Ft
CHF: 286,20 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Belföld

A gender nem tudomány, hanem annak megcsúfolása

A gender szak állami támogatásának megszüntetését kísérő heves viták inkább politikai, mintsem tudományos jellegűek. A társadalmi nemek mesterszak támogatásának megszüntetése egyáltalán nem azonos annak betiltásával, holott a genderideológia hívei mindenáron ezt igyekeznek elhitetni.

Magyarországon az ELTE és a CEU foglalkozott a társadalmi nemek tudományának oktatásával, de az EMMI munkaerőpiaci okok alapján azt a döntést hozta, hogy nem finanszírozza tovább a szak működését.


Egy, a Figyelőnek nyilatkozó professzor szerint a szak nélkülözhetetlensége mellett érvelők hibás elgondolásokat hangoztatnak, hiszen a szak egyes elemeit más szakok már tartalmazzák, semmi szükség ezeket a genderideológia zászlaja alá vonni, melynek nyilvánvaló célja a nemek megszűntetése.

Ezen elgondolás esetleges sikere pedig a jelenlegi demográfiai mutatók tükrében katasztrófával érne fel, épp ezért érthető, hogy a kormányzat miért nem kívánja támogatni az efféle ideológiák térnyerését.

Teljes cikkünket a Figyelő augusztus 23-án megjelent számában olvashatják.

Kapcsolódó Cikkek

 • Juhász Andorra emlékezett az OBH

  Juhász Andorra emlékezett az OBH

  A bírósági történeti emlékek megőrzése és a hagyományápolás jegyében Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke tegnap ünnepélyesen megnyitotta a második alkalommal megszervezett Bíróságtörténeti Hetet…

 • Szingli szülők klubja Budapesten

  Szingli szülők klubja Budapesten

  Nyugtató zöld falak, puha fotelek és óriási üvegablakok fogadják a gyereküket egyedül nevelő szülőket az Egyszülős Központban Budapesten.

 • Spanyol agarakat mentettek magyarok

  Spanyol agarakat mentettek magyarok

  Sikeresen zárult a Hungarian Galgo Rescue Team (HGRT) spanyolországi mentőexpedíciója. A szervezet immár negyedik alkalommal indult útra olyan spanyol agarakért (galgok), akiket a február 1-én záruló vadászszezon végeztével kivégeznek, jobb esetben menhelybe küldenek.