EUR: 321,50 Ft
CHF: 281,63 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Belföld

A gender nem tudomány, hanem annak megcsúfolása

A gender szak állami támogatásának megszüntetését kísérő heves viták inkább politikai, mintsem tudományos jellegűek. A társadalmi nemek mesterszak támogatásának megszüntetése egyáltalán nem azonos annak betiltásával, holott a genderideológia hívei mindenáron ezt igyekeznek elhitetni.

Magyarországon az ELTE és a CEU foglalkozott a társadalmi nemek tudományának oktatásával, de az EMMI munkaerőpiaci okok alapján azt a döntést hozta, hogy nem finanszírozza tovább a szak működését.


Egy, a Figyelőnek nyilatkozó professzor szerint a szak nélkülözhetetlensége mellett érvelők hibás elgondolásokat hangoztatnak, hiszen a szak egyes elemeit más szakok már tartalmazzák, semmi szükség ezeket a genderideológia zászlaja alá vonni, melynek nyilvánvaló célja a nemek megszűntetése.

Ezen elgondolás esetleges sikere pedig a jelenlegi demográfiai mutatók tükrében katasztrófával érne fel, épp ezért érthető, hogy a kormányzat miért nem kívánja támogatni az efféle ideológiák térnyerését.

Teljes cikkünket a Figyelő augusztus 23-án megjelent számában olvashatják.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gruevszki túl sokat tud Gyurcsányról?!

  Gruevszki túl sokat tud Gyurcsányról?!

  Sokat tudhat Gyurcsány Ferenc balkáni maffiakapcsolatairól, ezért igyekszik feltűnően távoltartania magát és elítélnie Nikola Gruevszki macedón ex-miniszterelenököt a baloldal bukott kormányfője – állítja a Ripost.

 • OLAF-os vádemelésben csúcstartók vagyunk

  OLAF-os vádemelésben csúcstartók vagyunk

  Bár az ellenzék és a baloldali sajtó folyamatosan azt mantrázza, hogy Magyarországon eltusolják a korrupciós ügyeket és a bíróságok is a kormány szekerét tolják, a valóság teljesen más, ugyanis az uniós átlagot meghaladóan emel vádat a magyar ügyészség az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) igazságügyi ajánlásai nyomán.

 • Csak kiszáll, és tudja, hogy verseny van

  Csak kiszáll, és tudja, hogy verseny van

  Overdose utódaként emlegetik a most hároméves Tour to Paris-t. A kiváló versenyló az egy évvel ezelőtti kvalifikációja óta minden versenyt megnyert itthon, amin indult.