2019. február 23., szombat
Alfréd

Belföld

A gender nem tudomány, hanem annak megcsúfolása

A gender szak állami támogatásának megszüntetését kísérő heves viták inkább politikai, mintsem tudományos jellegűek. A társadalmi nemek mesterszak támogatásának megszüntetése egyáltalán nem azonos annak betiltásával, holott a genderideológia hívei mindenáron ezt igyekeznek elhitetni.

Magyarországon az ELTE és a CEU foglalkozott a társadalmi nemek tudományának oktatásával, de az EMMI munkaerőpiaci okok alapján azt a döntést hozta, hogy nem finanszírozza tovább a szak működését.


Egy, a Figyelőnek nyilatkozó professzor szerint a szak nélkülözhetetlensége mellett érvelők hibás elgondolásokat hangoztatnak, hiszen a szak egyes elemeit más szakok már tartalmazzák, semmi szükség ezeket a genderideológia zászlaja alá vonni, melynek nyilvánvaló célja a nemek megszűntetése.

Ezen elgondolás esetleges sikere pedig a jelenlegi demográfiai mutatók tükrében katasztrófával érne fel, épp ezért érthető, hogy a kormányzat miért nem kívánja támogatni az efféle ideológiák térnyerését.

Teljes cikkünket a Figyelő augusztus 23-án megjelent számában olvashatják.

Kapcsolódó Cikkek

  • Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    A lehulló meteorok pályájának kiszámítását és a becsapódó meteoritok megtalálását segíti az a kamerarendszer, amelynek első elemét a szakemberek március elején telepítik Mátraszentimre közelében, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) Konkoly-Thege Miklós Csillagászati Intézetének Piszkéstetői Obszervatóriumánál.

  • Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    A legsürgetőbb feladat a közterületek, zöldfelületek, sétányok és utak rendbetétele a Budai Várnegyedben, aztán a folyamatban lévő beruházások befejezése – mondta Fodor Gergely, a várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztos a Mandinernek adott interjújában, amely szombaton jelent meg az internetes lapban.