2019. december 10., kedd
Judit

Külföld

A Los Angeles-i Magyar Ház alelnöke szidja a kormányt, majd együttműködést vár

A balliberális média egymással versenyezve írt arról, hogy Széles Tamás főkonzul ki akarja rúgatni a helyi Magyar Ház alelnökét, mert kritizálni merte a magyar kormányt. „A főkonzul eljárása tehát felháborító, ráadásul semmibe veszi a szólásszabadságot.” A valóság persze teljesen más – olvasható az Origo oldalán.

A korábban politika mentes Magyar ház, a jelenlegi alelnök Sárvári Álmos vezetésével felhagyott az eddigi elvekkel és trágár stílusban kezdte el szidni a magyar kormányt. Széles Tamás azonban, a főkonzul erre reagálva egy kulturált levélben közölte vele, hogy az ilyen irányú viselkedései megnehezítik az együttműködést.


“Az különösen bántó, hogy ez a fajta politizálás, ami megjelent a Magyar Ház vezetőségében,teljesen egyoldalú, kizárólag a jelenlegi magyar kormányt támadja, ócsárolja. Azt a magyar kormányt, amely legtöbbet tette és teszi a Kárpát-medencei és a diaszpóra magyarságáért, a világ bármelyik pontján élő magyart a nemzet tagjának tekint” – áll a levélben.

A lap szerint Széles levélben kérte a Magyar Házat a nyílt mocskolódás befejezésére, azonban Pereházy Miklós elnök a szólásszabadság – „amit Amerikában nagyon komolyan vesznek” – mögé bújva próbálta megvédeni helyettesét.

Sárvári tevékenysége azt kérdést veti fel, hogy miért is kellene a Főkonzulátusnak és a magyar Külügyminisztériumnak együttműködnie egy olyan szervezettel, amelynek vezetője ócsárolja?

Ezen felül a lap információi szerint azzal, hogy a Magyar Ház feladta a politikamentességet a helyi magyarokat is megosztotta, pedig ennek éppen az ellenkezője, az egység megőrzése lenne a feladata.

Kapcsolódó Cikkek