2018. szeptember 18., kedd
Diána

Egyéb Sopron

A magány változatai Tusnádfürdőn

A Soproni Petőfi Színház A magány változatai című előadással képviseltette magát a Magyar Teátrumi Társaság (MTT) sátrában, a 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor programjában Tusnádfürdőn. Ács Tamás és Papp Attila produkciója július 24-én volt látható.
A Magyar Művészeti Akadémia, a Soproni Petőfi Színház és a Forrás Színház Márai Sándor és Hamvas Béla írásaira épülő A magány változatai című koprodukcióját először a Pesti Vigadóban mutatták be 2016-ban, majd tavaly októberben láthatták a nézők Sopronban is. Katona Imre szerkesztő-rendező a két írótól összesen 24 könyvet olvasott el, és ebből a hatalmas mennyiségű forrásmunkából állította színpadra az előadást.

A soproni produkció Tusnádfürőn is nagy sikert aratott
Fotó: Pro Kultúra Sopron

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.