EUR: 323,51 Ft
CHF: 285,35 Ft
2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Belföld

A migrációkutató szerint a hazaküldés sem tartja vissza a bevándorlókat

A Migrációkutató Intézet kutatója szerint a hazaküldés sem tartja vissza a migránsokat az elindulástól, mert Európa tartósan vonzóbb, mint szülőföldjük.

Janik Szabolcs az M1 aktuális csatorna műsorában szerdán hozzátette, sokan újra útnak indulnak, miután visszaküldték őket.


A migráció továbbra is komoly kihívást jelent, különösen Olaszországnak, ahová 2014 óta több mint 700 ezer bevándorló érkezett. Nekik bármiféle szétosztási mechanizmus megfelelne – vélekedett.

Brüsszel a válsághelyzetre úgy próbált reagálni, hogy új, közös szabályozást akar teremteni a tagállamoknak, ez viszont a kutató szerint nagyon lassan halad, és a tagállamok sem tudnak megegyezni.


Janik Szabolcs, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta, a jövő évi európai parlamenti választások előtt minden politikus próbál természetes szövetségeseket keresni.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Matteo Salvini olasz belügyminiszter keddi találkozóján is a közös pontokat keresték, hogy előremutató együttműködés jöjjön létre – tette hozzá.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Beleshettünk a Magyar Igazságügyi Palotába

  Beleshettünk a Magyar Igazságügyi Palotába

  Múlt csütörtökön rendezte az Országos Bírósági Hivatal a Juhász Andor emléknapot, amely keretében belül a sajtó munkatársai meglátogatták a Magyar Igazságügyi Palotát.

 • Brüsszel megnyitná a határokat

  Brüsszel megnyitná a határokat

  Kövér László volt a vendége az ECHO TV Bayer Show című műsorának hétfőn. Az Országgyűlés elnöke kifejtette Ujhelyi István hazaárulása kapcsán, hogy a hülyeség demokratikus jog, míg nem ütközik törvénybe.

 • Bikinik a tengerfenékről

  Bikinik a tengerfenékről

  Kát magyar lány úgy döntött, hogy megtisztítják a tengereket a műanyaghulladéktól, de nem viszik messzire a víztől, hanem ott maradnak, és bikiniket gyártanak belőle.