2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Külföld

A nap képe: Meglékelt természet

Igazi búvárparadicsom egy víz alatti barlang Mexikóban, Cancún városában. A helyszín különlegessége, hogy a víz annyira tiszta, hogy a sziklaüreg egyik nagyobb hasadásán akár 50 méter mélyre behatolnak a nap sugarai.

A barlang többi részében szinte teljesen sötét van, csak néhány helyen szűrődik be némi világosság. A képen a 28 éves Hiromasa Araki japán búvároktató látható, amint a fény felé úszik.

/Fotó: Profimedia

 

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Pusztító Florence

  A nap képe: Pusztító Florence

  Emelkedett az Egyesült Államok keleti partvidékén pusztító Florence trópusi vihar halálos áldozatainak száma, közben Észak-Karolinán tornádók söpörtek végig.

 • Ezreket kapcsolt le az áramhálózatról egy macska

  Ezreket kapcsolt le az áramhálózatról egy macska

  Több, mit 7500 New Orleans-i ügyfelet kapcsolt le az áramellátásról egy kóbor macska, amikor az bejutott a szolgáltató telephelyére. Az áramszünet leginkább a város üzleti negyedét és néhány szomszédos környéket érintett, a közüzemi szolgáltató pedig egyelőre nem jött rá, hogy a cica mégis hogyan tudta megkerülni az állomás biztonsági eszközöket.

 • Eső tette milliárdossá a kertészkedő férfit

  Eső tette milliárdossá a kertészkedő férfit

  A virginiai Amelia Courthouse-ban élő Charles Martin azt állítja, hogy egy nyári égszakadásnak köszönheti, hogy kőgazdag lett. A mázlista férfi ugyanis azt állítja, hogy miután hazatért a munkából, nekilátott levágni a füvet háza körül, ám egy hirtelen jött eső keresztül húzta számításait.