2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Pécs

A pécsi angyalszívű rocker kutyatápot csinált a Tankcsapda gitárjából

Két hónapja nyerte meg a pécsi Lábodi Szilveszter a Tankcsapda énekesének gitárját. A rocker úgy döntött, jótékonysági célra fordítja a relikviát, mert több száz kutyának szeretne segíteni. 

Szilveszter bár régóta gitározik és bandája is van, mégsem akarta megtartani a Tankcsapda legendás basszusgitárját. Lukács Laci februárban töltötte be az 50. életévét, amelynek apropóján meglepő akciót hirdetett. Autójára és gitárjára is pályázhattak a rajongók. Ez utóbbi, vagyis a hangszer landolt a pécsi Szilveszternél.


– Bár nagyon örültem neki, amikor kiderült, hogy én kapom a basszusgitárt, már akkor tudtam, hogy valahogy a kutyák megsegítésére szeretném fordítani – mondja Szilveszter.

Lábodi Szilveszter  (balra) barátjának, Bencze Lajosnak adta tovább a hangszert

Szilveszter árverésre bocsátotta a hangszert

– Többen is jelentkeztek, de mindenki szotyiért akarta megvenni. Végül a legjobb barátommal sikerült megegyezni és megvette – meséli Szilveszter.


A rocker az árván maradt kutyákra fordítja a gitárért kapott pénzt

A licitálás nyertese, Bencze Lajos nem játszik hangszeren és nem is azért vette.

– Régóta ismerem Szilvesztert, és úgy gondolom, angyalszíve van. Az, amit az árván maradt kutyákért megtesz, példaértékű. Szerettem volna anyagilag is támogatni – mondja Bencze Lajos.

Egy tonna táp lesz a basszusból

Szilveszter úgy számolja, ha sikerül akciósan táphoz jutnia, körülbelül egy hétre elegendő eledelt tud vásárolni a háromszázhúsz kutyának.

– Mindig azt nézem, hogy a kutyák jóllakjanak. Ilyenkor nem a minőségre, hanem a mennyiségre megyek – vallja be a jótékonykodó rocker.

Hét éve segít a pécsi srác Pakson 

A sokat látott hangszer a pécsi sráchoz került, de nem tartotta meg

Lábodi Szilveszter ezek után sem hagyja abba a jótékonykodást. Már azon dolgozik, hogy a következő adag táp hogyan lesz meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.