EUR: 323,19 Ft
CHF: 285,71 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Belföld

A régi nótát fújja az ellenzék

Újra a régi mantra a bukott ellenzéktől – már nemcsak az LMP, hanem az MSZP prominens emberei is azt szajkózzák: bizony össze kell fogni a Jobbikkal, ha el akarnak érni valamit. Előre borítékolható, hogy az elvtelen összeborulás sehová sem vezet.

Nagy bajban vannak a levitézlett ellenzéki pártok. A csúfos választási vereség után még mindig úgy kóvályognak, mint a kiütött bokszolók, akiken már a rászámolás sem segít.


Az utóbbi időben nemcsak az LMP, hanem a Jobbik is atomjaira hullt. Mindkét párt vezetői meghátráltak, a Jobbik szét is szakadt. A zöld párt másik társelnöke ezért, vagy éppen ennek ellenére most a cukisodó párttal készül összeborulni.

Horváth Csaba Fotó: Lokál

 

– Óriási lehetőséget látok az LMP–Jobbik együttműködésben – fogalmazott Keresztes László Lóránt az Indexnek. – Elképzelhető, hogy a jövő őszi önkormányzati választásokon tömegével lesznek Jobbik–LMP-s polgármesterek, képviselőjelöltek, és ebbe az együttműködésbe a Momentum is bevonható – tette hozzá.


Emlékezetes, hogy az időközben a tinilányok álmát megvalósító vloggerré (videós blogger) avanzsáló Vona Gábor bukott Jobbik-elnök nemrég a hvg.hu-nak arról beszélt, hogy ő már 2016-ban győzködte a két párt összefogásáról az akkor lemondott LMP-társelnököt, Schiffer Andrást.

Közben már az is körvonalazódik, hogy az MSZP is udvarolni kezdett a Jobbiknak. Horváth Csaba, aki bejelentkezett az MSZP budapesti főpolgármester-jelöltjének, az InfoRádióban azt nyilatkozta: pártja a Jobbikkal is együttműködne. Hasonlót fogalmazott meg a minap Tóth Bertalan pártelnök az ATV-ben.

A fentieken túl a Jobbik Gyurcsány Ferenc pártjával, a DK-val is egyezkedett a XV. kerületi polgármester-választás kapcsán. Mindezt Toroczkai László, a Jobbikból kiszakadt Mi Hazánk Mozgalom elnöke árulásnak tartja.

Az ellenzék tehát újra a sokszor dédelgetett teljes (a Jobbiktól a DK-ig tartó) összeboruláson munkálkodik, nem tanulva az eddigi kudarcokból.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Startupok indítását segítik a BME-n

  Startupok indítását segítik a BME-n

  A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) programot indít Startup Campus BME Powered by Hiventures néven a Magyar Fejlesztési Bankhoz (MFB) tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.

 • Tizenkét év fegyházba került az ékszerbolti késes rablás

  Tizenkét év fegyházba került az ékszerbolti késes rablás

  Tizenkét év fegyházra ítélte szerdán kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) azt a férfit, aki a tényállás szerint néhány hónapja két ékszerboltban is rablást kísérelt meg – közölte a Fővárosi Főügyészség.

 • Elgázolt egy embert a Tokaj InterCity

  Elgázolt egy embert a Tokaj InterCity

  Elgázolt egy embert a Debrecen-Miskolc felől a Keleti pályaudvarra tartó Tokaj InterCity délelőtt Aszód és Gödöllő között – közölte a Mávinform az MTI-vel.