2020. július 09., csütörtök
Lukrécia

Belföld

A régi nótát fújja az ellenzék

Újra a régi mantra a bukott ellenzéktől – már nemcsak az LMP, hanem az MSZP prominens emberei is azt szajkózzák: bizony össze kell fogni a Jobbikkal, ha el akarnak érni valamit. Előre borítékolható, hogy az elvtelen összeborulás sehová sem vezet.

Nagy bajban vannak a levitézlett ellenzéki pártok. A csúfos választási vereség után még mindig úgy kóvályognak, mint a kiütött bokszolók, akiken már a rászámolás sem segít.


Az utóbbi időben nemcsak az LMP, hanem a Jobbik is atomjaira hullt. Mindkét párt vezetői meghátráltak, a Jobbik szét is szakadt. A zöld párt másik társelnöke ezért, vagy éppen ennek ellenére most a cukisodó párttal készül összeborulni.

Horváth Csaba Fotó: Lokál

 

– Óriási lehetőséget látok az LMP–Jobbik együttműködésben – fogalmazott Keresztes László Lóránt az Indexnek. – Elképzelhető, hogy a jövő őszi önkormányzati választásokon tömegével lesznek Jobbik–LMP-s polgármesterek, képviselőjelöltek, és ebbe az együttműködésbe a Momentum is bevonható – tette hozzá.


Emlékezetes, hogy az időközben a tinilányok álmát megvalósító vloggerré (videós blogger) avanzsáló Vona Gábor bukott Jobbik-elnök nemrég a hvg.hu-nak arról beszélt, hogy ő már 2016-ban győzködte a két párt összefogásáról az akkor lemondott LMP-társelnököt, Schiffer Andrást.

Közben már az is körvonalazódik, hogy az MSZP is udvarolni kezdett a Jobbiknak. Horváth Csaba, aki bejelentkezett az MSZP budapesti főpolgármester-jelöltjének, az InfoRádióban azt nyilatkozta: pártja a Jobbikkal is együttműködne. Hasonlót fogalmazott meg a minap Tóth Bertalan pártelnök az ATV-ben.

A fentieken túl a Jobbik Gyurcsány Ferenc pártjával, a DK-val is egyezkedett a XV. kerületi polgármester-választás kapcsán. Mindezt Toroczkai László, a Jobbikból kiszakadt Mi Hazánk Mozgalom elnöke árulásnak tartja.

Az ellenzék tehát újra a sokszor dédelgetett teljes (a Jobbiktól a DK-ig tartó) összeboruláson munkálkodik, nem tanulva az eddigi kudarcokból.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek