2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Belföld

A régi nótát fújja az ellenzék

Újra a régi mantra a bukott ellenzéktől – már nemcsak az LMP, hanem az MSZP prominens emberei is azt szajkózzák: bizony össze kell fogni a Jobbikkal, ha el akarnak érni valamit. Előre borítékolható, hogy az elvtelen összeborulás sehová sem vezet.

Nagy bajban vannak a levitézlett ellenzéki pártok. A csúfos választási vereség után még mindig úgy kóvályognak, mint a kiütött bokszolók, akiken már a rászámolás sem segít.


Az utóbbi időben nemcsak az LMP, hanem a Jobbik is atomjaira hullt. Mindkét párt vezetői meghátráltak, a Jobbik szét is szakadt. A zöld párt másik társelnöke ezért, vagy éppen ennek ellenére most a cukisodó párttal készül összeborulni.

Horváth Csaba Fotó: Lokál

 

– Óriási lehetőséget látok az LMP–Jobbik együttműködésben – fogalmazott Keresztes László Lóránt az Indexnek. – Elképzelhető, hogy a jövő őszi önkormányzati választásokon tömegével lesznek Jobbik–LMP-s polgármesterek, képviselőjelöltek, és ebbe az együttműködésbe a Momentum is bevonható – tette hozzá.


Emlékezetes, hogy az időközben a tinilányok álmát megvalósító vloggerré (videós blogger) avanzsáló Vona Gábor bukott Jobbik-elnök nemrég a hvg.hu-nak arról beszélt, hogy ő már 2016-ban győzködte a két párt összefogásáról az akkor lemondott LMP-társelnököt, Schiffer Andrást.

Közben már az is körvonalazódik, hogy az MSZP is udvarolni kezdett a Jobbiknak. Horváth Csaba, aki bejelentkezett az MSZP budapesti főpolgármester-jelöltjének, az InfoRádióban azt nyilatkozta: pártja a Jobbikkal is együttműködne. Hasonlót fogalmazott meg a minap Tóth Bertalan pártelnök az ATV-ben.

A fentieken túl a Jobbik Gyurcsány Ferenc pártjával, a DK-val is egyezkedett a XV. kerületi polgármester-választás kapcsán. Mindezt Toroczkai László, a Jobbikból kiszakadt Mi Hazánk Mozgalom elnöke árulásnak tartja.

Az ellenzék tehát újra a sokszor dédelgetett teljes (a Jobbiktól a DK-ig tartó) összeboruláson munkálkodik, nem tanulva az eddigi kudarcokból.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Óriásit megy a hazai GDP

  Óriásit megy a hazai GDP

  A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) naptárhatással kiigazított adatai szerint Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 5 százalékkal nőtt az idei harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva.

 • Hazudni tanít migránsokat a sorosista NGO – Videó!

  Hazudni tanít migránsokat a sorosista NGO – Videó!

  Rejtett kamerás felvételen mesélte el egy kanadai dokumentumfilmesnek Ariel Ricker, az Olaszországban Soros pénzéből migránsokat simogató Advocates Abroad vezetője, hogyan tanítják meg hazudni és szerepet játszani az oda érkező migránsokat, akik az így szerzett tudással képesek átverni az EU határellenőrző rendszerét.

 • Staudt ügyében is nyomoz a NAV

  Staudt ügyében is nyomoz a NAV

  A Nemzeti- Adó és Vámhivatal az ügyészség utasítására már Magyarországon is nyomozást rendelt el abban az ügyben, melynek a feljelentés szerint Staudt Gábor az egyik elkövetője.