2019. február 23., szombat
Alfréd

Extra Veszprém

A sikerek adtak életet a veszprémi gerelyhajításnak

Még csak hároméves a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club gerelyhajító szakága, máris szállingóznak a bajnoki címek. S hogy mi kellett ehhez? Csak egy tehetséges diák, a tanára és némi elszántság.

Máhl Krisztián és Kövér Fanni együttműködése hozta létre a szakosztályt (fotó: Domján Attila)

Máhl Krisztián három évvel ezelőtt gondolt egy merészet, s belevágott az ismeretlenbe. Megalapította a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club gerelyhajító szakágát, mert testnevelő pedagógusként találkozott egy felettébb tehetséges tanítvánnyal, Kövér Fannival, akinek nem szerette volna veszni hagyni tehetségét. A Simonyi iskola szertárjában két görbe gerely volt ekkor, innen kellett elindulni.


Az elért eredmények pedig magukért beszélnek. Máhl Krisztián főiskolai gerelyhajító emlékeire támaszkodva alapozta meg a kiscsoportos gyerekfoglalkozás szakmai hátterét. A következő kihívást az infrastrukturális feltételek biztosítása jelentette, ugyanis állandó és a kor kívánalmainak megfelelő gerelyhajító pálya sem állt rendelkezésre az edzésekhez Veszprémben. Ezt önerőből, szülők segítségével orvosolták a VEDAC-nál.

Most már minden adott a zökkenőmentes felkészüléshez (fotó: Domján Attila)

– Hazai viszonylatban most már minden adott a zökkenőmentes felkészülésünkhöz. Heti ötször edzünk, igyekszem minél többet foglalkozni a lányokkal – tette hozzá a tréner, aki társadalmi munkában vállalt szerepet a városi atlétikában. Időközben szakmai igazgatóval bővült a VEDAC műhelye: Török Krisztián személyében aktív gerelyhajító versenyzővel erősödtek. – Természetesen ő is segíteni tudott a szakmai háttér fejlesztésében – tudtuk meg Máhl Krisztiántól.


Kövér Fanni és Dósa Jázmin keményen dolgoznak az álmaikért (fotó: Domján Attila)

– Profi sportoló szeretnék lenni, ehhez pedig komolyan kell készülni. Ha valamit el akarunk érni, ahhoz tenni kell. Lehet, hogy a kortársaim éppen még alszanak vagy a Balatonnál lógatják a lábukat, de én tudom, hogy a céljaim eléréséhez most itt kell készülnöm – fogalmazott az újonc korosztály országos bajnoka, Dósa Jázmin. – Az álmaim visznek előre, én ezért vagyok itt – szólt közbe egyetértést jelző bólogatás után Kövér Fanni, aki serdülő országos bajnoki címet szerzett nemrégiben, s a 14 év alattiak kategóriájában minden idők legjobb magyar dobása is az övé.

Az egyre üzletiesebbé váló sportvilág még mindig képes bebizonyítani, hogy a sikerhez csak elszántság és tettvágy szükséges. Ez a VEDAC gerelyeseinek receptje, ami még komoly gyümölcsöket teremhet, ha a fejlődés folytonos marad a szakág versenyzőinél.

Kapcsolódó Cikkek

  • A műsorvezetők is dalra fakadnak A Dal 2019 döntőjében

    A műsorvezetők is dalra fakadnak A Dal 2019 döntőjében

    Döntőjéhez érkezett A Dal 2019: szombaton kiderül, melyik lesz Magyarország legjobb dala. A Duna Televízió dalválasztó showjának döntőjében vendégként fellép az AWS és duettet ad elő a két műsorvezető – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóosztálya pénteken az MTI-vel.

  • Hugh Jackman Guinness-világrekorder

    Hugh Jackman Guinness-világrekorder

    Az ausztrál színész először 2000-ben tűnt fel Farkas szerepében az X-Men – A kívülállók című moziban, ami annyit tesz, hogy Hugh Jackman 16 éven keresztül bújt sikeresen Rozsomák bőrébe a 2017-es Logan című filmmel bezárólag.