EUR: 327,79 Ft
CHF: 300,86 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Egyéb

A szlovén hatóságok egy nap alatt 42 migránst tartóztattak fel

A szlovén hatóságok 24 óra alatt 42 migránst tartóztattak fel, akik illegálisan lépték át a szlovén-horvát határt, köztük 11 gyereket – közölte a szlovén belügyminisztérium csütörtökön.

A rendőrség szerda reggel a dél-szlovéniai Vukovci faluban 18 iraki és szíriai illegális bevándorlót tartóztatott fel, köztük kilenc gyereket.


Szintén délen, Novo Mesto környékén egytucat iraki, iráni és pakisztáni állampolgárt fogtak le a hatóságok.

Ugyanebben a körzetben, Metlikán, Károlyvárostól (Karlovac) negyven kilométerre egy kisbuszban 13 migránst találtak: hét iraki és öt török állampolgárt, köztük két gyereket.


Szlovéniába naponta érkeznek migránsok. Sajtóhírek szerint a szlovén kormány már döntött arról, hogy a jövő héten újabb kerítésszakaszt épít a Kolpa folyó mentén a délkelet-szlovéniai Bela Krajina községben, a szlovén-horvát határon, ahol a legtöbb bevándorló próbál meg illegálisan belépni az országba.

Szlovénia 2015-ben 176 kilométer hosszú pengés drótkerítést épített Horvátországgal közös határán.

A horvát belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint ebben az évben 3421 migránst tartóztattak fel a boszniai-horvát és a boszniai-szerb határon, ami 25 százalékkal több a tavalyi év hasonló időszakához képest. Az idén közel 72 százalékkal nőtt a letartóztatott embercsempészek száma. Horvátországnak Boszniával több mint ezer kilométer hosszú határa van, amely nehezen ellenőrizhető.

Hivatalos adatok szerint Szerbiában jelenleg háromezer, míg Bosznia-Hercegovinában kétezer migráns tartózkodik, többségük az ország nyugati részében, a horvát határhoz közeli Bihac környékén zsúfolódott össze, ahol parkokban és romos épületekben vertek tábort. A migránsok Nyugat-Európába akarnak eljutni.

Az úgynevezett nyugat-balkáni migránsútvonalat mintegy két és fél évvel ezelőtt zárták le, azóta jelentősen csökkent az érintett országokon áthaladó migránsok száma. Macedónia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia jelenleg csak azokat engedi be, akik a jogszabályoknak megfelelően útlevéllel és vízummal rendelkeznek, és náluk akarnak menedéket kérni.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagyüzem a Haladásnál

  Nagyüzem a Haladásnál

  Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

 • Újraéled a legendás cukrászda

  Újraéled a legendás cukrászda

  Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.

 • Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  A Hunyadi utca mellett nemrég a Szapáry, a Bihari, a Keselyű, a Bikszádi, a Könyves Kálmán és a Szénégető utca is szilárd burkolatot kapott.