EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb

A szlovén hatóságok egy nap alatt 42 migránst tartóztattak fel

A szlovén hatóságok 24 óra alatt 42 migránst tartóztattak fel, akik illegálisan lépték át a szlovén-horvát határt, köztük 11 gyereket – közölte a szlovén belügyminisztérium csütörtökön.

A rendőrség szerda reggel a dél-szlovéniai Vukovci faluban 18 iraki és szíriai illegális bevándorlót tartóztatott fel, köztük kilenc gyereket.


Szintén délen, Novo Mesto környékén egytucat iraki, iráni és pakisztáni állampolgárt fogtak le a hatóságok.

Ugyanebben a körzetben, Metlikán, Károlyvárostól (Karlovac) negyven kilométerre egy kisbuszban 13 migránst találtak: hét iraki és öt török állampolgárt, köztük két gyereket.


Szlovéniába naponta érkeznek migránsok. Sajtóhírek szerint a szlovén kormány már döntött arról, hogy a jövő héten újabb kerítésszakaszt épít a Kolpa folyó mentén a délkelet-szlovéniai Bela Krajina községben, a szlovén-horvát határon, ahol a legtöbb bevándorló próbál meg illegálisan belépni az országba.

Szlovénia 2015-ben 176 kilométer hosszú pengés drótkerítést épített Horvátországgal közös határán.

A horvát belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint ebben az évben 3421 migránst tartóztattak fel a boszniai-horvát és a boszniai-szerb határon, ami 25 százalékkal több a tavalyi év hasonló időszakához képest. Az idén közel 72 százalékkal nőtt a letartóztatott embercsempészek száma. Horvátországnak Boszniával több mint ezer kilométer hosszú határa van, amely nehezen ellenőrizhető.

Hivatalos adatok szerint Szerbiában jelenleg háromezer, míg Bosznia-Hercegovinában kétezer migráns tartózkodik, többségük az ország nyugati részében, a horvát határhoz közeli Bihac környékén zsúfolódott össze, ahol parkokban és romos épületekben vertek tábort. A migránsok Nyugat-Európába akarnak eljutni.

Az úgynevezett nyugat-balkáni migránsútvonalat mintegy két és fél évvel ezelőtt zárták le, azóta jelentősen csökkent az érintett országokon áthaladó migránsok száma. Macedónia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia jelenleg csak azokat engedi be, akik a jogszabályoknak megfelelően útlevéllel és vízummal rendelkeznek, és náluk akarnak menedéket kérni.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.