2019. szeptember 18., szerda
Diána

Egyéb Szombathely

 A szombathelyi vízilabdázó világbajnok szeretne lenni

Ekler Bendegúz, a Nagy Lajos Gimnázium 17 esztendős kiválósága az elmúlt szezonban az AVUS OB I-es csapatában ontotta a gólokat, most pedig a korosztályos válogatottal készül, és óriási megtiszteltetésnek tartja, hogy akár a vb-csapattagságot is kivívhatja.

Ekler Bendegúz is bekerülhet a VB-kertebe fotó: CSG

Az AVUS fiatalja is esélyes volt rá, hogy bekerüljön a vb-keretbe, de mint mindenkinek, neki is meg kellett harcolni a helyéért. Erre volt kiváló alkalom július 20–22-én a szombathelyi Tófürdőn megrendezett III. OMV Kupa nemzetközi vízilabdatorna.


– Örülök, hogy újra négy nemzet legjobbjai mérkőzhetnek meg Szombathelyen. Bízom benne, hogy itthon tartjuk a kupát. Hajrá Magyarország, hajrá vízilabda! – ezekkel a szavakkal nyitotta meg az U18-as válogatottaknak szervezett tornát Puskás Tivadar polgármester.

Augusztusban világbajnokságot rendeznek Szombathelyen  Fotó:CSG

Jól indult a mieinknek az augusztusi szombathelyi vb előtti felkészülési torna. Először a kanadaiakat vertük simán, 26-3-ra, ekkor a szombathelyi Ekler Bendegúz három gólt is lőtt, majd az olaszokat is legyőzte 10-8-ra Horváth János csapata. Az utolsó meccsen aztán a horvátok kiénekelték a szánkból a sajtot. Hiába kezdték fantasztikusan a magyarok a meccset, Eklerék már öt góllal is vezettek, a horvátok mégsem adták fel és parádés játékkal fordítani tudtak.


A torna után Horváth János szövetségi kapitány értékelte a válogatottat. – A miénk viszonylag rutintalan csapat, így minden meccsen felforgattam az összeállítást, hogy tudjunk gyakorolni. A döntőben már 5 góllal is vezettünk, mégsem tudtunk élni a helyzettel. A 2. negyed vége előtt nagy hibát vétettünk, ezt a horvátok megbüntették és vert helyzetből felálltak. A 3. negyedben ahelyett, hogy szép lassan, már az idővel is játszottunk volna, a kontrák helyett érthetetlen módon rohanásba mentünk át, így minket kontráztak le. Bármilyen furcsa is, de örülök, hogy így alakult, hiszen ez a meccs még a vb előtt rávilágított a hibáinkra – fogalmazott a kapitány.

Horváth János szövetségi kapitány  szerint tanulságos volt a torna Fotó: CSG

A torna után 17 fős szűkített keret folytatta az edzéseket. Ekler Bendegúznak esélye maradt, hogy a vb-csapat tagja maradjon. – A Kanada ellen nyújtott játékommal elégedett vagyok, igyekeztem sokat vállalkozni, de ott egy jóval gyengébb ellenfél ellen játszottunk, mint a horvát, ahol nem sikerült úgy teljesítenem, ahogy várták tőlem, illetve vártam magamtól – értékelte saját teljesítményét a szombathelyi vízilabdázó.

A III. OMV Kupát a horvátok nyerték, Magyarország a 2. helyen végzett az olaszok és Kanada előtt. A legeredményesebb magyar játékosnak a kapus Grieszbacher Márkot választották.

Az augusztus 11-én Szombathelyen kezdődő világbajnokságra a belgrádi nemzetközi torna után hirdeti ki a végleges keretet Horváth János szövetségi kapitány.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Darth Vader beveszi a Bálnát

  Darth Vader beveszi a Bálnát

  Idén decemberben mutatják be a mozikban a Csillagok Háborúja kilencedik epizódját, amely a Skywalker kora címet kapta. Az ikonikus űreposz budapesti rajongói pedig most nem akárhogy készülhetnek a premierre, hiszen szeptember 15-től a Bálnába költözik a Csillagok háborúja – The Fans Strike Back kiállítás.