EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 23., szombat
Alfréd

Belföld

A Terminátor gyógyította Juncker isiászát

Ismét lehúzott egy vagy talán több felest is Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, ezúttal Arnold Schwarzenegger társaságában. A politikus most legalább nem nyilvános eseményen nézett a pohár fenekére.

Az Európai Unió első embere nem veti meg az alkoholt, ahogy ezt számos esetben már bizonyította. Most a Terminátorral húzott le egy felest. Erről a volt kaliforniai kormányzó Twitter-oldalán tett közzé egy képet – írta meg az Origo.

Persze nem is lenne semmi gond egy kis poharazgatásból, ha az esetet nem Juncker előélete teszi pikánssá. Az uniós vezető ugyanis már többször okozott feltűnést botrányos viselkedésével, amit sokan az alkohol számlájára írnak. Juncker legutóbb júliusban, a brüsszeli NATO-csúcson keltett nagy feltűnést, mivel tántorgott, és csak segítséggel tudott mozogni. Juncker akkor mindezt azzal próbálta kimagyarázni, hogy nem részeg volt, hanem beteg, mert isiásza van.

Mint a Lokál is beszámolt róla, a történtek után egy élelmes budapesti vendéglős kiváló marketingérzékkel isiászakciót hirdetett: egy korsó sör mellé 450 forintot kért az Unicumért.

A politikus tavaly a Ciprus újraegyesítéséről szóló genfi konferencián jelent meg részegen. Akkor azt írta a brit The Sun, hogy információik alapján az EB elnöke már reggelire alkoholt iszik. Juncker első nagyobb botránya a 2015 májusában rendezett EU-csúcshoz kapcsolódik, ugyanis ott jelent meg először nyilvánosan ittas állapotban.


Az internet egy ideje már hangos attól, hogy Juncker ginfüggő, egy brüsszeli bennfentes forrás szerint valóban rengeteget iszik.

– Mindenki tisztában van azzal, hogy amikor Junckernek egy pohárban némi vizet hoznak a bizottsági ülésen, abban valójában gin van – nyilatkozta a The Spectatornak egy korábbi miniszter.


Az Origo szerint ugyanezt erősítette meg az EU egyik brüsszeli épületének bárpultosa is, aki elmondta, hogy amikor az Európai Tanács miniszterelnöki ülései vannak, Juncker általában tonikot iszik, viszont abba gint kell tölteni az ülések alatt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    A lehulló meteorok pályájának kiszámítását és a becsapódó meteoritok megtalálását segíti az a kamerarendszer, amelynek első elemét a szakemberek március elején telepítik Mátraszentimre közelében, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) Konkoly-Thege Miklós Csillagászati Intézetének Piszkéstetői Obszervatóriumánál.

  • Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    A legsürgetőbb feladat a közterületek, zöldfelületek, sétányok és utak rendbetétele a Budai Várnegyedben, aztán a folyamatban lévő beruházások befejezése – mondta Fodor Gergely, a várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztos a Mandinernek adott interjújában, amely szombaton jelent meg az internetes lapban.