EUR: 321,50 Ft
CHF: 281,63 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Belföld

A Terminátor gyógyította Juncker isiászát

Ismét lehúzott egy vagy talán több felest is Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, ezúttal Arnold Schwarzenegger társaságában. A politikus most legalább nem nyilvános eseményen nézett a pohár fenekére.

Az Európai Unió első embere nem veti meg az alkoholt, ahogy ezt számos esetben már bizonyította. Most a Terminátorral húzott le egy felest. Erről a volt kaliforniai kormányzó Twitter-oldalán tett közzé egy képet – írta meg az Origo.

Persze nem is lenne semmi gond egy kis poharazgatásból, ha az esetet nem Juncker előélete teszi pikánssá. Az uniós vezető ugyanis már többször okozott feltűnést botrányos viselkedésével, amit sokan az alkohol számlájára írnak. Juncker legutóbb júliusban, a brüsszeli NATO-csúcson keltett nagy feltűnést, mivel tántorgott, és csak segítséggel tudott mozogni. Juncker akkor mindezt azzal próbálta kimagyarázni, hogy nem részeg volt, hanem beteg, mert isiásza van.

Mint a Lokál is beszámolt róla, a történtek után egy élelmes budapesti vendéglős kiváló marketingérzékkel isiászakciót hirdetett: egy korsó sör mellé 450 forintot kért az Unicumért.

A politikus tavaly a Ciprus újraegyesítéséről szóló genfi konferencián jelent meg részegen. Akkor azt írta a brit The Sun, hogy információik alapján az EB elnöke már reggelire alkoholt iszik. Juncker első nagyobb botránya a 2015 májusában rendezett EU-csúcshoz kapcsolódik, ugyanis ott jelent meg először nyilvánosan ittas állapotban.


Az internet egy ideje már hangos attól, hogy Juncker ginfüggő, egy brüsszeli bennfentes forrás szerint valóban rengeteget iszik.

– Mindenki tisztában van azzal, hogy amikor Junckernek egy pohárban némi vizet hoznak a bizottsági ülésen, abban valójában gin van – nyilatkozta a The Spectatornak egy korábbi miniszter.


Az Origo szerint ugyanezt erősítette meg az EU egyik brüsszeli épületének bárpultosa is, aki elmondta, hogy amikor az Európai Tanács miniszterelnöki ülései vannak, Juncker általában tonikot iszik, viszont abba gint kell tölteni az ülések alatt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gruevszki túl sokat tud Gyurcsányról?!

  Gruevszki túl sokat tud Gyurcsányról?!

  Sokat tudhat Gyurcsány Ferenc balkáni maffiakapcsolatairól, ezért igyekszik feltűnően távoltartania magát és elítélnie Nikola Gruevszki macedón ex-miniszterelenököt a baloldal bukott kormányfője – állítja a Ripost.

 • OLAF-os vádemelésben csúcstartók vagyunk

  OLAF-os vádemelésben csúcstartók vagyunk

  Bár az ellenzék és a baloldali sajtó folyamatosan azt mantrázza, hogy Magyarországon eltusolják a korrupciós ügyeket és a bíróságok is a kormány szekerét tolják, a valóság teljesen más, ugyanis az uniós átlagot meghaladóan emel vádat a magyar ügyészség az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) igazságügyi ajánlásai nyomán.

 • Csak kiszáll, és tudja, hogy verseny van

  Csak kiszáll, és tudja, hogy verseny van

  Overdose utódaként emlegetik a most hároméves Tour to Paris-t. A kiváló versenyló az egy évvel ezelőtti kvalifikációja óta minden versenyt megnyert itthon, amin indult.