EUR: 323,31 Ft
CHF: 286,20 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Belföld

A Terminátor gyógyította Juncker isiászát

Ismét lehúzott egy vagy talán több felest is Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, ezúttal Arnold Schwarzenegger társaságában. A politikus most legalább nem nyilvános eseményen nézett a pohár fenekére.

Az Európai Unió első embere nem veti meg az alkoholt, ahogy ezt számos esetben már bizonyította. Most a Terminátorral húzott le egy felest. Erről a volt kaliforniai kormányzó Twitter-oldalán tett közzé egy képet – írta meg az Origo.

Persze nem is lenne semmi gond egy kis poharazgatásból, ha az esetet nem Juncker előélete teszi pikánssá. Az uniós vezető ugyanis már többször okozott feltűnést botrányos viselkedésével, amit sokan az alkohol számlájára írnak. Juncker legutóbb júliusban, a brüsszeli NATO-csúcson keltett nagy feltűnést, mivel tántorgott, és csak segítséggel tudott mozogni. Juncker akkor mindezt azzal próbálta kimagyarázni, hogy nem részeg volt, hanem beteg, mert isiásza van.

Mint a Lokál is beszámolt róla, a történtek után egy élelmes budapesti vendéglős kiváló marketingérzékkel isiászakciót hirdetett: egy korsó sör mellé 450 forintot kért az Unicumért.

A politikus tavaly a Ciprus újraegyesítéséről szóló genfi konferencián jelent meg részegen. Akkor azt írta a brit The Sun, hogy információik alapján az EB elnöke már reggelire alkoholt iszik. Juncker első nagyobb botránya a 2015 májusában rendezett EU-csúcshoz kapcsolódik, ugyanis ott jelent meg először nyilvánosan ittas állapotban.


Az internet egy ideje már hangos attól, hogy Juncker ginfüggő, egy brüsszeli bennfentes forrás szerint valóban rengeteget iszik.

– Mindenki tisztában van azzal, hogy amikor Junckernek egy pohárban némi vizet hoznak a bizottsági ülésen, abban valójában gin van – nyilatkozta a The Spectatornak egy korábbi miniszter.


Az Origo szerint ugyanezt erősítette meg az EU egyik brüsszeli épületének bárpultosa is, aki elmondta, hogy amikor az Európai Tanács miniszterelnöki ülései vannak, Juncker általában tonikot iszik, viszont abba gint kell tölteni az ülések alatt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Juhász Andorra emlékezett az OBH

  Juhász Andorra emlékezett az OBH

  A bírósági történeti emlékek megőrzése és a hagyományápolás jegyében Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke tegnap ünnepélyesen megnyitotta a második alkalommal megszervezett Bíróságtörténeti Hetet…

 • Szingli szülők klubja Budapesten

  Szingli szülők klubja Budapesten

  Nyugtató zöld falak, puha fotelek és óriási üvegablakok fogadják a gyereküket egyedül nevelő szülőket az Egyszülős Központban Budapesten.

 • Spanyol agarakat mentettek magyarok

  Spanyol agarakat mentettek magyarok

  Sikeresen zárult a Hungarian Galgo Rescue Team (HGRT) spanyolországi mentőexpedíciója. A szervezet immár negyedik alkalommal indult útra olyan spanyol agarakért (galgok), akiket a február 1-én záruló vadászszezon végeztével kivégeznek, jobb esetben menhelybe küldenek.