2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb Hódmezővásárhely

A vásárhelyiek érdekeit fogja szolgálni a Szőnyi

A Hódmezővásárhelyi Ótemplomi Református Egyházközség azzal a kéréssel fordult Hódmezővásárhely vezetéséhez, hogy szeretnék megkapni a Petőfi utca 6. szám alatti ingatlan használati jogát, hogy a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola helyproblémája megoldódjon. A kérés július 30-án, hétfőn került a város képviselő-testülete elé, ahol döntés született arról, hogy az ingatlant korlátlan időre megkapja az egyházközség.

A helyi Fidesz kezdeményezte a rendkívüli ülés összehívását, hogy minél hamarabb eldőljön: a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola beköltözhet-e a Petőfi utca 6. szám alatti ingatlanba még iskolakezdés előtt. Az épületet azonban több civil szervezet is használja, ezért felmerült a kérdés: a város hova helyezhetné el az itt működő szervezeteket. Hossza vita után a grémium végül elfogadta az iskola igényét, így meghatározatlan időre az egyházközség használatába adta az ingatlant.


A testület hosszas vita után döntött

Grezsa Ferenc, az egyházközség iskolaügyi gondnoka elmondta, hogy az oktatás stratégiai ágazat és kiemelten kell kezelni. Megjegyezte, hogy máról holnapra nem fogja tudni az iskola kitölteni a kapott épületet, de pont ez a stratégiai kérdés, hogy képes lesz-e az intézményt gyerekekkel megtölteni. Meglátása szerint egy nagyon érdekes iskolai modell alakulhat ki, mivel az épületben most is vannak civil szervezetek, és az ezekkel való együttműködés kialakítása az iskola jövőképéhez is hozzá fog járulni.

Grezsa Ferenc, a Református Egyházközség iskolaügyi gondnoka

– Én nem bánom azt, hogy addig, amíg nem osztályteremnek használunk egy helyiséget, addig ott egy civil szervezet tevékenykedik. Ez nagyon sok lehetőséget jelent a civileknek is és az iskolának is – mondta az egyházközség iskolaügyi gondnoka.


Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.