EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Hódmezővásárhely

A vásárhelyiek érdekeit fogja szolgálni a Szőnyi

A Hódmezővásárhelyi Ótemplomi Református Egyházközség azzal a kéréssel fordult Hódmezővásárhely vezetéséhez, hogy szeretnék megkapni a Petőfi utca 6. szám alatti ingatlan használati jogát, hogy a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola helyproblémája megoldódjon. A kérés július 30-án, hétfőn került a város képviselő-testülete elé, ahol döntés született arról, hogy az ingatlant korlátlan időre megkapja az egyházközség.

A helyi Fidesz kezdeményezte a rendkívüli ülés összehívását, hogy minél hamarabb eldőljön: a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola beköltözhet-e a Petőfi utca 6. szám alatti ingatlanba még iskolakezdés előtt. Az épületet azonban több civil szervezet is használja, ezért felmerült a kérdés: a város hova helyezhetné el az itt működő szervezeteket. Hossza vita után a grémium végül elfogadta az iskola igényét, így meghatározatlan időre az egyházközség használatába adta az ingatlant.


A testület hosszas vita után döntött

Grezsa Ferenc, az egyházközség iskolaügyi gondnoka elmondta, hogy az oktatás stratégiai ágazat és kiemelten kell kezelni. Megjegyezte, hogy máról holnapra nem fogja tudni az iskola kitölteni a kapott épületet, de pont ez a stratégiai kérdés, hogy képes lesz-e az intézményt gyerekekkel megtölteni. Meglátása szerint egy nagyon érdekes iskolai modell alakulhat ki, mivel az épületben most is vannak civil szervezetek, és az ezekkel való együttműködés kialakítása az iskola jövőképéhez is hozzá fog járulni.

Grezsa Ferenc, a Református Egyházközség iskolaügyi gondnoka

– Én nem bánom azt, hogy addig, amíg nem osztályteremnek használunk egy helyiséget, addig ott egy civil szervezet tevékenykedik. Ez nagyon sok lehetőséget jelent a civileknek is és az iskolának is – mondta az egyházközség iskolaügyi gondnoka.


Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.