EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Hódmezővásárhely

A Vidéki Rock & Roll nem egy tánc!

Magasba lendülő metálvillák, a pogózók lendülete vagy éppen az énekes izzadtságának szaga – ezt mind érezhetjük, tapasztalhatjuk Szilágyi Gergely vidéki rock and rollt bemutató tárlatán. A fotóriporter sajátos kiállítása a közelmúltban nyílt meg a KépKapTár Galériában.

A KépKapTárban kiállított anyagot eddig csak a bajai közönség láthatta. Korábban Hódmezővásárhelyen volt már Gergőnek egy lakáskiállítása, illetve a Hódstock fesztiválon voltak láthatóak ezek a képek.

Érdekes, furcsa és egyáltalán nem megszokott fényképekkel találkozhatunk a KépKapTár Galéria legújabb, a MűHáz Egyesület által szervezett kiállításán. Maga a téma is sok izgalmat rejt, egy viszonylag zárt világba, az underground rockzene szerelmeseinek világába kukkanthatunk be. Azonban ezt a szemlélést nem távolról tehetjük meg. Szilágyi Gergely fotóriporter képeinek köszönhetően mi is vadul rázzuk a fejünket az első sorban, a mi arcunkba fújja a frontember a füstöt, és mi is halljuk a zenét.


Szilágyi Gergely fotóriporter

Gergő egy baráti felkérésre kezdett el fotózni a vidéki – elsősorban hódmezővásárhelyi, szegedi, orosházi és a többi – rock- és metálkoncerteken, amiből egy hosszú éveken átívelő projekt kerekedett. 2011-től már tudatos volt a koncertlátogatás, a Vidéki Rock & Roll (röviden: VRNR) projekt bővítése. Igen tetemesre is duzzadt az anyag: több ezer képet sikerült kattintania Gergőnek.

Gergő és Lévai Balázs frontember, aki elhozta egy dél-amerikai banda koncertpólóját, amelyen a turné helyszínei közé Hódmezővásárhely is felkerült, mutatva ezzel az underground műfaj nemzetköziségét, azt, hogyan hozza össze az embereket.

2016-ban azonban lezártnak tekintette a projektet, mint mondta, már csak önismétlés lenne, ha tovább folytatná. És egyébként is: „Nagyon élvezem, hogy mint vendég mehetek el egy koncertre. Persze néha mobiltelefonnal készítek egy-két fotót, de most már azért élvezem, hogy koncertezhetek is” – fogalmazta meg Gergő.


A tervek között szerepel, hogy az anyagot albumba rendezze. Jelenleg is a képek válogatását végzi Gergő, ami irdatlan nagy feladat, de reméli, hogy őszre már össze tud állni a könyv első verziója.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.