2018. december 14., péntek
Szilárda

Aktuális

Áfacsalásért jelentették fel a jobbikos Staudt Gábort

Két és fél milliárdnyi áfát csalt el Lengyelországban az a magyar bűnszervezet, amelynek – az ügyben feljelentést tevő – egykori tagja szerint két magyar nyomozó és Staudt Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője is tagja volt. A Pesti Srácok információi szerint a kiugrott bűntárs úgy véli, feljelentése miatt halálos veszélyben van, mert a társaság tagjai „nehézfiúkkal” is kapcsolatot tartanak.

Feljelentést tett a helyi adóhatóságot irányító Pénzügyminisztériumnál, és beadványát a varsói magyar nagykövetségre is eljuttatta az az informátor, aki a Nemzeti Nyomozó Iroda két nyomozóját, F. Lászlót és R. Sándort, továbbá a Jobbik kétszer főpolgármesteri posztra jelölt képviselőjét, Staudt Gábort is megnevezte, mondván: ők üzemeltettek egy Lengyelországban látszólag  nemesfémvásárlással, gyakorlatilag adócsalással foglalkozó bűnbandát – írta a Pesti Srácok.


Staudt a feljelentő szerint mentelmi jogával is védte volna a bűnbandát Fotó: Lokál

A portál korábbi információi szerint a bandát F. László, a Nemzeti Nyomozó Iroda nyugalmazott alezredese vezette, ő volt Staudt tanácsadója és bizalmasa, de a Magyar Idők úgy tudja: Staudt ennél aktívabban is részt vett a bűncselekmények végrehajtásában. A lap szerint F. László és a jobbikos honatya egy magyar nemesfém-kereskedőnek, P. Lórántnak ajánlotta fel egy XII. kerületi étteremben, hogy segítenek kijátszani az áfaszabályokat, a pénzt pedig egy Kanári-szigeteken alapított cégben mossák tisztára. Ezért cserébe 6000 eurót kértek havonta, amit F. László vett át. Azt nem tudni, hogy Staudt is kapott-e a pénzből, de a lap információi szerint a jobbikos képviselő felajánlotta, hogy tárolhatják a céghálózat papírjait az ő irodájában, mert őt képviselőként megilleti a mentelmi jog.

A volt bűntárs mostani feljelentését azért is juttatta el a médiához, mert ahogy fogalmaz: „Családom és saját magam biztonsága érdekében a feljelentés megtételéről mind jogászomat, mind a média illetékeseit tájékoztatom arra az esetre, hogy ha a hatóságok a személyemet és hozzátartozóimat ért fenyegetés negligálása okán tragédia történik, akkor senki se védekezhessen azzal, hogy nem volt tudomása az ügyről, a problémáról és a családunkat és minket ért életveszélyes fenyegetésről.” Azt is kifejti: a fenyegetés nem elhanyagolható, mert a banda tagjai felfegyverzett nehézfiúkkal is kapcsolatot tartanak.


Az ügyben márciusban a magyar adóhatóság is eljárt, de nem rendeltek el nyomozást, mert vizsgálataik szerint az ügyben a magyar államot nem érhette kár, csak Lengyelországot.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Magyarország számít a ciprusi gázra

    Magyarország számít a ciprusi gázra

    Magyarország folyamatosan keresi az alternatív lehetőségeket energiabiztonságának növelésére, beszerzési forrásainak diverzifikálására, ezért reális alternatívaként tekint az Afrodité mezőből kitermelendő ciprusi gázra, és a két ország ezzel összefüggésben most kétoldalú energetikai megállapodást kötött – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a nicosiai magyar konzulátust felavató beszédében.