EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Budapest VIII.kerület

Ajándékutalvány az elsősöknek

Hamar elröppen a szünidő hátralévő része: három hét múlva kezdődik az új tanév. Az önkormányzat 5000 forintos ajándékutalvánnyal támogatja az első osztályosok tanévkezdését, amelyek augusztus 1-je óta vehetők át a polgármesteri hivatalban.

A tanévkezdés sok pénzt vehet ki a családi kasszából, különösen akkor, ha több gyerek is iskoláskorú. Ezért jön jól minden olyan támogatás, ami ilyenkor a taneszközök beszerzését segíti. A józsefvárosi önkormányzat kiemelt célja, hogy minden lehetséges eszközzel segítse a kerületben élő családokat. Az iskolakezdéshez közeledve a leendő első évfolyamos gyermekek szüleit támogatják. Az elmúlt évekhez hasonlóan írószerek, füzetek vagy tolltartó vásárlására minden józsefvárosi lakcímmel rendelkező első osztályos diák két darab iskolakezdési utalványt kap ajándékba, 5000 forint értékben.


Az 5000 forintos utalványok megkönnxítik az iskolaszerek beszerzését (Fotó: Máté Krisztián)

Az utalványok 2018. december 31-ig használhatók fel, így a későbbiekben is hasznos lehet, ha netán már minden szükséges eszközt és felszerelést megvásároltak. Az utalványok a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Ügyosztályának pénztárában (II. emelet 202/1-es iroda) vehetők át a következő időpontokban:

augusztus 1., 2., 21., 22., 23., 28., 29., 30. napján, valamint szeptember 4., 5., 6. és 10. napján 10 és 15 óra között.


Az utalványokat kizárólag a gyermek törvényes képviselője, akadályoztatása esetén meghatalmazottja veheti át. A gyermek abban az esetben is jogosult a támogatásra – iskolalátogatási igazolás bemutatása mellett –, ha nem kerületi intézménybe jár. Amennyiben ezzel kapcsolatban bármilyen kérdése, kérése merülne fel, forduljon bizalommal a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Ügyosztály Családtámogatási Irodájához (1082 Budapest, Baross u. 66–68., telefon: 459-2277, e-mail: [email protected]).

Kapcsolódó Cikkek