EUR: 321,50 Ft
CHF: 281,63 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Sport

Ajnát az agykontroll segíti a győzelemhez

Teljesen kikészült a glasgow-i Európa-bajnokságon Késely Ajna. A két ezüst- és egy bronzérmet szerzett 16 éves úszó egyelőre kéthetes szabadságát élvezi, ám szerinte ez már kissé túlzás, beérte volna tíz nap edzésmentes pihenéssel is.


MTI Fotó: Bruzák Noémi

Késely Ajna 400 és a 800 gyorson ezüst-, 1500 méteren bronzérmet nyert második Eb-jén, és nem is nagyon titkolta, hogy a végére úgy elkészült az erejével, ahogy korábban sohasem.


– A 400-as döntőben az utolsó hosszon már semmit sem tudtam mozgósítani, nem is tudom, mi vitt előre, mert  teljesen kimerültem – nyilatkozta Ajna az SzPress Hírszolgálatnak.
Ezek után kissé furcsa, hogy a nagy megterhelés után soknak találta a kéthetes pihenőt, amit nagyon is  megérdemelt, hiszen a glasgow-i torna előtt a junior Eb-n remekelt, ahol öt aranyat nyert. Persze tudja, hogy Turi György, a Kőbánya SC vezetőedzője aligha látná szívesen szabadság idején az edzésen, de most attól tart, hogy eltunyul a tréning nélkül töltött idő alatt.

(MTI/AP/Darko Bandic)

– Néhány napot Harkányban töltök a családommal, és csak napozok, szaunázok és olvasgatok, de már ott motoszkál a fejemben, hogy októberben pályafutásom első és sajnos utolsó ifjúsági olimpiája következik Buenos Airesben – folytatta Ajna. – Úgy tudom, Argentínában csak nyolc úszó képviselheti a magyar színeket, és ha én leszek az egyik, akkor mindent bele kell adnom.


A szeptember 10-én még csak 17. születésnapját ünneplő Ajna úgy véli, kitartását az agykontrollnak is köszönheti. Öt éve folyamatosan látogatja a tanfolyamokat, illetve alkalmazza is a módszert. Meggyőződése, hogy ez a pozitív gondolkodás is a sikeres élet titka. Eredményei – 15 ifjúsági Európa-bajnoki aranyéremmel büszkélkedhet – felfogását igazolják, így az agykontrollt élete meghatározó részének tekinti.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.