2019. augusztus 23., péntek
Bence

Külföld

Allahot éltette a késes terrorista

Halálra szúrta saját anyját és nővérét csütörtökön délelőtt egy afrikai származású migráns a párizsi agglomerációhoz tartozó Trappes településen.

A férfi a nyílt utcán szurkálta össze áldozatait, nőrokonai szinte azonnal életüket vesztették, a harmadik áldozat is súlyos sérüléseket szenvedett. A támadást követően a kiérkező rendőrök elől a férfi egy közeli házba menekült, majd röviddel később késével hadonászva, Allah akbar (Allah hatalmas) felkiáltással rontott ki onnan, mire a rendőrök lelőtték.

Párizs alvóvárosát kommandósok szállták meg a támadás után Fotó: MTI/AP/Michel Euler

A hatóságoktól származó információk szerint az elkövető egy 36 esztendős taxisofőr volt, akinek tevékenységét már évek óta figyelemmel kísérte a francia csendőrség terrorellenes egysége. A férfi saját családtagjaira támadt, az  Iszlám Állam pedig közölte, hogy az ő katonájuk hajtotta végre a merényletet.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Identitásvesztéssel jár a baloldali pártok “összeborulása”

  Identitásvesztéssel jár a baloldali pártok “összeborulása”

  Identitásvesztéssel jár az eddigi kormánypárt, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és az ellenzéki balközép Demokrata Párt (PD) új kormánytöbbség létrehozását célzó “összeborulása” – mondta Szomráky Béla Olaszország-szakértő pénteken az M1 aktuális csatornán.

 • A Nap képe: ArcMás

  A Nap képe: ArcMás

  Gigantikus képek díszítik Moszkva nyugati elővárosában a panellakások falait, ahol graffitiművészek festményei kápráztatják el az embereket.

 • Baktérium pusztítja az elsüllyedt Titanicot

  Baktérium pusztítja az elsüllyedt Titanicot

  Jelentősen romlott az 1912 óta az Atlanti-óceán mélyén nyugvó Titanic állapota. Az első útján egy jéghegynek ütközött és elsüllyedt luxushajó maradványait 14 év után először kereste fel augusztus elején egy expedíció, amely nagyfelbontású képeket készített a roncsról.