EUR: 317,85 Ft
CHF: 279,75 Ft
2019. február 18., hétfő
Bernadett

Egyéb XVI.kerület

Államtitkári látogatás a suliban

Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkára a Kölcsey Ferenc Általános Iskolába látogatott, ahová éppen akkor érkeztek meg a tankönyvek.

A Kölcsey Ferenc Általános Iskolába már megérkeztek az új tankönyvek (Fotó: XVI. Kerületi Újság)

A helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy ma már több mint egymillió gyermek kap ingyen tankönyvet, pontosabban az 1–9. osztályban mindenki, a többi évfolyamon pedig továbbra is minden rászoruló diák.
– A kormány idén minden eddiginél több pénzt, 11 milliárd forintot fordít az ingyenes tankönyvellátásra. Létrejött az állami tankönyvfejlesztés és -ellátás rendszere is, ami az elmúlt években bizonyított, hiszen jelentősen mérséklődtek az árak, és csökkentették a kiadványok számát is. Így ez jelentős megtakarítást jelent az államnak és a családoknak – mondta el Maruzsa Zoltán, akinek d
r. Csomor Ervin alpolgármester, Kovács Katalin tankerületi igazgató és Dobre Lajos, a Kölcsey Ferenc Általános Iskola igazgatója mutatta be az iskolát. Kiderült, a 19 osztállyal és 470 tanulóval működő intézmény idén közel 4,3 millió forint értékben több mint 6300 könyvet rendelt. Dr Csomor Ervin alpolgármester arról is tájékoztatta a helyettes államtitkárt, hogy itt, a XVI. kerületben az önkormányzat ingyenes füzetcsomaggal támogatja a kerületi diákok iskolakezdését.

A helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy ma már több mint egymillió gyermek kap ingyen tankönyvet (Fotó: XVI. Kerületi Újság)

Kapcsolódó Cikkek