EUR: 323,10 Ft
CHF: 286,32 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Pécs

Állatok nélküli akvárium került a Pécsi Állatkertbe

Új akváriummal bővült a Pécsi Állatkert, amelyben a vízi állatok helyett szemét úszkál. Ezzel az állatkert az emberi pusztításra akarja felhívni a figyelmet, hiszen éves szinten körülbelül kilencmillió tonna műanyag szemét jut a föld vizeibe.

De egy olyan új tartály is került a pécsi állatkertbe, ahová fiatal fülesmedúzákat telepítettek. Ez a medúza a világ összes tengerében megtalálható, különböző planktonokkal táplálkozik. A Pécsi Állatkertben idén márciusban alakítottak ki egy olyan medúzafolyosót, amely különleges megvilágításának köszönhetően egyedülálló látványt nyújt a látogatók számára.

A világ óceánjaiba naponta 2 millió cigicsikk, több mint 1 millió műanyag palack, több mint 600 ezer szívószál, és többek között több mint 1 millió műanyag zacskó kerül

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.