2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Pécs

Állatok nélküli akvárium került a Pécsi Állatkertbe

Új akváriummal bővült a Pécsi Állatkert, amelyben a vízi állatok helyett szemét úszkál. Ezzel az állatkert az emberi pusztításra akarja felhívni a figyelmet, hiszen éves szinten körülbelül kilencmillió tonna műanyag szemét jut a föld vizeibe.

De egy olyan új tartály is került a pécsi állatkertbe, ahová fiatal fülesmedúzákat telepítettek. Ez a medúza a világ összes tengerében megtalálható, különböző planktonokkal táplálkozik. A Pécsi Állatkertben idén márciusban alakítottak ki egy olyan medúzafolyosót, amely különleges megvilágításának köszönhetően egyedülálló látványt nyújt a látogatók számára.

A világ óceánjaiba naponta 2 millió cigicsikk, több mint 1 millió műanyag palack, több mint 600 ezer szívószál, és többek között több mint 1 millió műanyag zacskó kerül

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.