EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Sport

Álomország kapujába érkezett a Vidi

A MOL Vidi továbbjutását ígéri a statisztika a Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójának visszavágóján. A Malmőnek eddig nem volt szerencséje a magyar csapatok ellen, és a svédországi 1-1 után remélhetőleg ma sem szakad meg a sorozat.

A Vidi 1985-ben, az UEFA Kupa 1. fordulójában már találkozott a Malmővel, akkor a fehérvári csapat ment tovább. Legutóbb hat éve jutott el magyar csapat a nemzetközi kupaporond főtáblájára, 2012-ben a fehérváriak szerepelhettek az Európa Liga csoportkörében. Azóta semmi, pedig albán, fehérorosz,  finn, macedón, moldovai, szlovák és szlovén klub is megjárta a főtáblát.


A fehérváriak főpróbája – 1-1 a Debrecen ellen – nem sikerült. Anel Hadzic, a Vidi bosnyák középpályása is bevallotta, hogy gyengék voltak, de a Malmö ellen odateszik magukat. A svédek győzelemmel hangoltak, bár ezzel is csak hatodikok a bajnokságban. Azért nem kell előre inni a medve bőrére, hiszen a fehérváriaknak tavaly is továbbjutásra állt a zászló az Európa Ligában, és a Partizan legyőzése – a belgrádi 0-0 után – nem látszott kivitelezhetetlennek, ám a felcsúti 0-4 kijózanító pofon volt. Szóval nem árt némi óvatosság.

A tényszerűség kedvéért azért jegyezzük meg: továbbjutás esetén a BL-ben a Celtic Glasgow–AEK Athén párharc továbbjutójával találkozik; ha továbbjut, az álmok világa, azaz a BL-csoportkör jöhet, búcsú esetén marad az EL.
A MOL Vidi–Malmö mérkőzés visszavágója ma 20 órakor kezdődik a felcsúti Pancho Arénában.


(MTI/EPA/Andreas Hillergren)

 

Fogadási láz a magyar piacon

Kitört a fogadási láz a MOL Vidi Bajnokok Ligája-szereplése nyomán. Az eddigi öt selejtező mérkőzésre több mint 2,6 millió fogadás érkezett a Szerencsejáték Zrt.-hez. Legutóbb 2016 nyarán a magyar válogatott Európa-bajnoki szereplésekor fogadtak ennyien.

Kapcsolódó Cikkek