EUR: 332,47 Ft
CHF: 303,24 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Külföld

Ámokfutást rendezett egy megszökött kenguru

Egy több mint két méter magas kerítést átugorva szökött meg kedden egy ausztrál állatmenhelyről egy felzaklatott kenguru, amely két nappal korábban valóságos “bűnügyi helyszínné” változtatott egy melbourne-i otthont.

A kenguru megmentői Norman Bates-nek keresztelték az állatot, Alfred Hitchcock Psycho című horrorjának főszereplője után, mivel az erszényes az ablaküveget áttörve rontott be egy lakásba vasárnap, majd kente össze vérrel a falakat.


“Mindent vér borított. Úgy nézett ki a helyszín, mintha a Psycho egyik jelenetében lettünk volna” – mondta Manfred Zabinskas, a Five Freedoms Animal Rescue nevű állatmenhely működtetője, akit a rendőrség kért fel az állat befogására.

Norman egy hatalmas elkerített területre került több másik kenguru közé, ám az állaton látszott, hogy nyugtalan, és keresi a kiutat.


“Soha nem találkoztunk még olyan kenguruval, amely annyira kétségbeesetten akart kijutni, mint Norman” – mondta Zabinskas, hozzátéve, hogy az állat olyan magasra ugrott, hogy még csak meg sem suhintotta a több mint két méter magas kerítés tetejét.

A kenguru, amely a szökést követően egy erdő felé vette az irányt, valószínűleg Melbourne egyik külvárosi területéhez közel, a vadonban él, nem messze attól az épülettől, ahol rátaláltak. Az állat eltévedhetett, és valószínűleg pánikba esett, amikor vasárnap betört a házba.

Ausztráliában nagyjából 45 millió kenguru él, és nem ritka, hogy az állatok betévednek a kertekbe az olyan nagyvárosokban, mint például a főváros, Canberra, amelyeket sűrű bozótos ölel körbe. Az aszály sújtotta területeken még nagyobb valószínűséggel bukkannak fel a lakott területeken élelem és ivóvíz után kutatva.

Nemrég egy keleti szürke óriáskenguru miatt kellett megszakítani egy futballmeccset Canberrában, mivel az állat beugrott a pályára, majd kényelmesen elheveredett a kapuban.

A déli Victoria államban, ahol a szárazság kevésbé jelent problémát, a kenguruk és emberek kellemetlen összetalálkozásainak oka az, hogy a gyors ütemű lakásépítés egyre jobban kiterjed az erszényesek természetes élőhelyeire.

“Amikor az állatok már nem tudnak hova menni az építkezések miatt, a kormány egyszerűen lelöveti őket, hogy megszabaduljon a problémától” – mondta Zabinskas.

Kapcsolódó Cikkek