EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb

Aranyat ért Kapás Bogi hajrája

Pillangókisasszony lett Kapás Boglárkából. Az eddig inkább gyorson jeleskedő úszónő elképesztő hajrával szerezte meg 200 méter pillangón a magyar csapat második aranyérmét a glasgow-i Európa-bajnokságon.

(MTI/AP/Darko Bandic)

Magyar szám lett a 200 pillangó: Milák Kristóf után Kapás Boglárka is nyert ebben a számban. Hat éve, a debreceni Eb-n Hosszú Katinka és Cseh László győzött, míg 2016-ban Cseh ismételt és Szilágyi Liliána hajszállal maradt le az aranyról. Utóbbinak ezúttal nem igazán ment, hatodik helyen zárt. Kapás eddig szinte csak gyorson jeleskedett, idén azonban a változatosság kedvéért a pillangóra is ráállt. Érdemes volt, pedig az első száz után még a dobogó is távol volt, de a negyedik ötvenen bekapcsolt a turbó, és elsőként ért célba. 


– Nem hittem el, hogy 2:07,13 perces idővel lehet nyerni, de ha már így alakult, nagyon boldog vagyok – nyilatkozta Bogi, és az Origónak elmondta, hogy a tokiói olimpiai aranyat ugyan nem ígérheti meg, de ebben a számban a szíve úgyis beviszi a célba.

A keddi döntők – 1500 m gyors (Késely Ajna) és 100 m hát (Hosszú Katinka, Burián Katalin) – lapzárta után fejeződtek be.

Pihenteti a gyorsot

– Most a 200 pillangóra helyezte a hangsúlyt, bár ahhoz, hogy a vb-n is eredményes legyen, minimum 2:06-os időre van szükség, ehhez most 14 század hiányzott. A gyorsot egy ideig „pihenteti”, mert jelenleg egyszerűen nem tud ezekre a távokra pozitív érzésekkel rákanyarodni – nyilatkozta Kapás edzője, Virth Balázs

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.