EUR: 323,46 Ft
CHF: 286,47 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb

Aranyat ért Kapás Bogi hajrája

Pillangókisasszony lett Kapás Boglárkából. Az eddig inkább gyorson jeleskedő úszónő elképesztő hajrával szerezte meg 200 méter pillangón a magyar csapat második aranyérmét a glasgow-i Európa-bajnokságon.

(MTI/AP/Darko Bandic)

Magyar szám lett a 200 pillangó: Milák Kristóf után Kapás Boglárka is nyert ebben a számban. Hat éve, a debreceni Eb-n Hosszú Katinka és Cseh László győzött, míg 2016-ban Cseh ismételt és Szilágyi Liliána hajszállal maradt le az aranyról. Utóbbinak ezúttal nem igazán ment, hatodik helyen zárt. Kapás eddig szinte csak gyorson jeleskedett, idén azonban a változatosság kedvéért a pillangóra is ráállt. Érdemes volt, pedig az első száz után még a dobogó is távol volt, de a negyedik ötvenen bekapcsolt a turbó, és elsőként ért célba. 


– Nem hittem el, hogy 2:07,13 perces idővel lehet nyerni, de ha már így alakult, nagyon boldog vagyok – nyilatkozta Bogi, és az Origónak elmondta, hogy a tokiói olimpiai aranyat ugyan nem ígérheti meg, de ebben a számban a szíve úgyis beviszi a célba.

A keddi döntők – 1500 m gyors (Késely Ajna) és 100 m hát (Hosszú Katinka, Burián Katalin) – lapzárta után fejeződtek be.

Pihenteti a gyorsot

– Most a 200 pillangóra helyezte a hangsúlyt, bár ahhoz, hogy a vb-n is eredményes legyen, minimum 2:06-os időre van szükség, ehhez most 14 század hiányzott. A gyorsot egy ideig „pihenteti”, mert jelenleg egyszerűen nem tud ezekre a távokra pozitív érzésekkel rákanyarodni – nyilatkozta Kapás edzője, Virth Balázs

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.