EUR: 332,47 Ft
CHF: 303,24 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb

Aranyat ért Kapás Bogi hajrája

Pillangókisasszony lett Kapás Boglárkából. Az eddig inkább gyorson jeleskedő úszónő elképesztő hajrával szerezte meg 200 méter pillangón a magyar csapat második aranyérmét a glasgow-i Európa-bajnokságon.

(MTI/AP/Darko Bandic)

Magyar szám lett a 200 pillangó: Milák Kristóf után Kapás Boglárka is nyert ebben a számban. Hat éve, a debreceni Eb-n Hosszú Katinka és Cseh László győzött, míg 2016-ban Cseh ismételt és Szilágyi Liliána hajszállal maradt le az aranyról. Utóbbinak ezúttal nem igazán ment, hatodik helyen zárt. Kapás eddig szinte csak gyorson jeleskedett, idén azonban a változatosság kedvéért a pillangóra is ráállt. Érdemes volt, pedig az első száz után még a dobogó is távol volt, de a negyedik ötvenen bekapcsolt a turbó, és elsőként ért célba. 


– Nem hittem el, hogy 2:07,13 perces idővel lehet nyerni, de ha már így alakult, nagyon boldog vagyok – nyilatkozta Bogi, és az Origónak elmondta, hogy a tokiói olimpiai aranyat ugyan nem ígérheti meg, de ebben a számban a szíve úgyis beviszi a célba.

A keddi döntők – 1500 m gyors (Késely Ajna) és 100 m hát (Hosszú Katinka, Burián Katalin) – lapzárta után fejeződtek be.

Pihenteti a gyorsot

– Most a 200 pillangóra helyezte a hangsúlyt, bár ahhoz, hogy a vb-n is eredményes legyen, minimum 2:06-os időre van szükség, ehhez most 14 század hiányzott. A gyorsot egy ideig „pihenteti”, mert jelenleg egyszerűen nem tud ezekre a távokra pozitív érzésekkel rákanyarodni – nyilatkozta Kapás edzője, Virth Balázs

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.