2019. február 17., vasárnap
Donát

Sport

Aranyeső a kajak-kenu vb-n

Három világbajnoki aranyéremmel tért vissza olimpiai bajnok kajakosunk, Kozák Danuta, aki a hétvégén Portugáliában egyesben, párosban és négyesben is diadalmaskodott.

Az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta kislánya tavalyi születése után parádésan tért vissza a vb-mezőnybe, előbb 500 méter egyesben, majd Kárász Annával alig egy óra múlva 500 méter párosban utasította maga mögé a riválisokat.


MTI Fotó: Kovács Tamás

– Kevés volt ez az idő, de pont meg lehetett oldani. Köszönöm mindenkinek, aki segített, az edzők, a technikai stáb, Anna, mindenki azon volt, hogy a legprofibb módon oldjuk meg ezt a helyzetet, szerintem ez sikerült. Örülök, hogy meg is lett az eredménye. Csak a mérlegelésnél tudtuk meg, hogy mi nyertünk, a befutó után én azt hittem, második helyen zártunk – nyilatkozta az MTI-nek Kozák Danuta, aki vasárnap 500 méteren – Kárász Annával, Medveczky Erikával és Bodonyi Dórával együtt – négyesben is behúzta az aranyat.

A Balaska Márk, Birkás Balázs kajakos duó is nagyszerűen teljesített, 200 méteren győzött, ezzel megvédte címét.

– Sokkal jobban mentünk most, mint az előfutamban, a rajtot nagyon jól elkaptuk, a közepe is jó volt, s bár egy pici maradt ebben a pályában, majdnem tökéletes volt – mondta a távirati irodának Birkás.

A magyar versenyzők egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet gyűjtöttek a vasárnap kora délutáni döntőkben a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokságon.

(A döntők egy részét vasárnapi lapzártánk után rendezték.)

Kapcsolódó Cikkek